У столиці готуються до проведення фестивалю “Молодість”

16 Вересня 2014 12:01

molodist.com

molodist.com

Кінофестиваль “Молодість” оголосив структуру цьогорічної фестивальної програми та назвав перших учасників конкурсу.
У 2014 році на фестивалі традиційно присутні конкурсні програми: міжнародний конкурс, що складається зі студентської, короткометражної та повнометражної секцій; національний конкурс, де представлені ігрові, анімаційні й документальні короткометражні роботи, зняті в Україні за минулий рік; а також міжнародний конкурс дитячих фільмів та міжнародний конкурс лгбт-фільмів “Sunny Bunny”.
Поза конкурсом будуть представлені такі програми: українські національні прем’єри, добірка франкомовного кіно french connection, добірка німецькомовних фільмів german wave, скандинавська панорама, німецькі та французькі ночі короткого метру, стрічки-фаворити світових кінофорумів у програмі “фестиваль фестивалів” та інші.
Відбіркова комісія назвала перших учасників повнометражного міжнародного конкурсу. Серед них – українська картина “Брати. Остання сповідь” Вікторії Трофименко, де зіграли львівські актори Наталка Половинка та Микола Береза.
Генеральний директор МКФ “Молодість” Андрій Халпахчі наголосив, що поза конкурсом фестиваль покаже нове російське кіно, яке підтвердить існування іншої Росії. За його словами, серед багатьох позаконкурсних програм ця буде чи не найактуальнішою. Організатори назвали її “Кіно морального спротиву”.
“У цій програмі є дуже сильні фільми, які показують іншу Росію і існування в Росії розуміння, в якому стані є країна під диктатурою Путіна, яка сьогодні існує і в інформаційному просторі. Ми хочемо показати і інших людей, і іншу програму”, – підкреслив Андрій Халпахчі.
Також пан Халпахчі висловив сподівання, що запрошений до складу журі режисер Олег Сенцов до початок фестивалю вже буде звільнений та зможе взяти у ньому участь.
Нагадаємо, київський міжнародний кінофестиваль “Молодість” пройде у 44-й раз з 25 жовтня по 2 листопада.