У столиці відкрили портал містобудівного кадастру для підприємців

24 Вересня 2014 15:00

zoda.gov.ua

zoda.gov.ua

Відтепер підприємці зможуть подавати заявки на оформлення договорів щодо пайової участі через портал містобудівного кадастру, а кияни стануть справжніми «інспекторами» благоустрою міста.
Про основні принципи нового підходу столичної влади щодо впорядкування кіосків сьогодні під час прес-конференції розповів заступник директора Департаменту містобудування та архітектури – начальник Служби містобудівного кадастру Андрій Вавриш.
«Ми презентуємо виключно новий підхід до вирішення питання розміщення тимчасових споруд у Києві – прозорий і відкритий. По-перше, нашою метою є наповнення міського бюджету, тому усі власники тимчасових споруд, окрім нововстановлених і тих, що розміщені біля метро, зможуть сплатити пайову участь. По-друге, автоматизований процес опрацювання заяв дасть змогу підприємцям швидко та легко оформити документи. У цілому на процедуру знадобиться від 3-х до 5-ти днів. Подати заявку підприємці можуть у зручний час навіть вдома, на що знадобиться близько 15-ти хвилин», – зазначив Андрій Вавриш.
Він також повідомив, що підприємцям більше не потрібно відстоювати величезні черги і ходити до кабінетів чиновників. Власник тимчасової споруди подає заявку через портал, а передача документів між районними в м. Києві державними адміністраціями та департаментами КМДА здійснюється без участі підприємця.
«Повністю автоматизована процедура на 100% виключить вплив «людського фактору» на розміщення МАФів», – зазначає Андрій Вавриш.
Окрім цього, завдяки новому підходу жителі міста зможуть контролювати діяльність тимчасових споруд. Так, на порталі буде зазначена інформація про наявність оформлених документів на розміщення тимчасових споруд, а також щодо їхніх власників. Тут можна буде залишити й відгук про діяльність МАФу.
«Якщо, наприклад, кияни будуть незадоволені місцем розташування кіоска, чи він порушуватиме норми безпеки, або ж люди матимуть докази щодо здійснення недобросовісної торгівлі у якійсь тимчасовій споруді, вони зможуть залишити відповідну інформацію на порталі чи надати свої пропозиції», – сказав Андрій Вавриш.
Також на порталі буде розміщено графік поетапного демонтажу. За словами Андрія Вавриша, повністю прозорий процес не дасть змогу окремим особам впливати на хід прийнятих рішень. Демонтаж здійснюватиметься відповідно до затверджених етапів: спочатку приберуть ново встановлені МАФи, тобто ті, які з’явилися пізніше квітня 2013 року. Саме тоді було відзнято ортофотоплан (аерофотозйомка з чіткою геоприв’язкою), на якому чітко видно всі існуючі на той час тимчасові споруди. Далі демонтують кіоски у 20-метровій зоні від виходів з метро, від перехресть і зупинок громадського транспорту, шкіл і навчальних закладів, муніципальних установ тощо