У жовтні здорожчають квитки на потяг

24 Вересня 2014 09:30

transkarpatia.net

transkarpatia.net

Починаючи з 1 жовтня, вартість залізничних квитків збільшиться на 10 відсотків. Здорожчання не торкнеться лише СВ-потягів та поїздів «Інтерсіті+».
Про це заявив начальник управління аналітики головного управління перевезень Укрзалізниці Микола Топчієв на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі, передає Укрінформ.
«Відповідно до наказу Мінінфраструктури «Про затвердження змін до тарифів на перевезення пасажирів, багажу і вантажу у внутрішньому сполученні», з 1 жовтня збільшиться на 10 відсотків тариф на перевезення у всіх категоріях пасажирських вагонів, окрім вагонів СВ та поїздів «Інтерсіті+», – сказав він.
Водночас він запевнив, що пасажири такого здорожчання не відчують.
«З 1 жовтня вступає в дію календарний коефіцієнт індексації вартості проїзду в пасажирських поїздах. Таким чином, ціна на проїзд залізничним транспортом стала нижчою, ніж у червні-серпні поточного року, коли діяв календарний коефіцієнт 1,07. Наприклад, нині вартість проїзду у плацкартному вагоні фірмового потягу за маршрутом Київ – Рахів при дії коефіцієнта до дня тижня 1,0, по днях тижня – 1,0 та періоду року – 1,07 з урахуванням пенсійного збору та вартості постільної білизни складає 124 гривні 21 копійка, у купейному вагоні – 226 гривень 4 копійки. З 1 жовтня вартість проїзду у плацкартному вагоні зазначеного потягу сягатиме 119 грн 97 коп., а в купейному – 217 грн 29 коп., тобто нижче, аніж ми мали перевезення пасажирів у літній період», – пояснив він.
Представник Укрзалізниці додав, що підвищення вартості проїзду обумовлено необхідністю поступового зменшення перехресного субсидіювання пасажирських поїздів та перевезень за рахунок вантажних і наближення їх до економічно обгрунтованого рівня, а це дозволить частково покрити витрати з причин збільшення цін на продукцію, яка закуповується для потреб пасажирських перевезень.