Учні 5-го і 10-го класів зможуть перевірити свої знання з основних предметів в інтернеті

23 Вересня 2014 00:30
styknews.info

styknews.info

Тести моніторингу можна виконувати українською та російською мовами

Яндекс додав на сервіс Яндекс.ВНО (zno.yandex.ua) тести для п’ятикласників і десятикласників. Ці завдання використовувалися для моніторингу якості освіти в 2013 році. Тепер перевіряти на Яндексі свої знання з всіх основних предметів можуть не тільки випускники, а й школярі більш молодших класів. Яндекс.ВНО з’явився в кінці минулого року, і з тих пір його вже відвідали більше 160 тис. осіб з Києва та області.

Моніторинг якості освіти проводився серед 5 і 10 класів на початку минулого навчального року. Він допоміг з’ясувати, як школярі засвоїли програму за попередні роки навчання, які прогалини є у знаннях, які теми варто повторити. Тепер ця можливість доступна онлайн. Нові завдання також будуть корисні учням 4 і 9 класів: вони можуть використовувати тести для підготовки до державної підсумкової атестації.

Як і завдання ЗНО, тести моніторингу можна виконувати українською та російською мовами. Перевірка відповідей і підрахунок балів відбуваються автоматично, всі результати зберігаються в розділі “Статистика”. На сервісі є також спеціальний розділ “Учні” для викладачів: у ньому шкільний учитель або репетитор може подивитися, які варіанти виконують його учні, як справляються із завданнями і які помилки допускають.

Всього на zno.yandex.ua з’явилося 210 нових тестів: 70 для п’ятикласників і 140 для десятикласників. Всі вони підготовлені Міністерством освіти і Академією педагогічних наук України.

zno.yandex.ua — сервіс для школярів і вчителів, який допомагає готуватися до зовнішнього незалежного оцінювання з кожного предмету, а також пропонує тести для випускників молодшої та основної середньої школи. У 2013 році сервіс був рекомендований Міністерством освіти і науки України як онлайн-ресурс для підготовки до ЗНО.

Джерело: Cегодня.ua