В Україні створять Національний центр громадського здоров’я – МОЗ

24 Вересня 2014 08:58

ridna.ua

ridna.ua

В Україні буде створено Національний центр громадського здоров’я. Про це під час брифінгу зазначив новопризначений заступник міністра охорони здоров’я з питань євроінтеграції Юрій Савко, передає УНН.
За його словами, буде ліквідовано санепідемслужбу і центри ВІЛCНІДу та на їхній базі створено нову структуру – Національний центр громадського здоров’я.
“Угодою про асоціацію між Україною та ЄС передбачено вдосконалення та оптимізація системи громадського здоров’я. Заснуванням Центру ми плануємо покрити ту сферу діяльності, яка раніше покривалася державною службою. Можливо, частково функції МОЗ буде передано до цього Центру”, – зазначив Ю.Савко.
Також він нагадав, що 16 вересня поточного року відбулася синхронна ратифікація Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Уряд України розробив план заходів щодо імплементації цієї Угоди. За його словами, синхронна ратифікація вплине на систему охорони здоров’я.
Зокрема, Ю.Савко зазначив, що буде посилено медичну галузь через реалізацію реформ, зокрема, щодо розвитку ланки первинної медичної допомоги.
Також пріоритетом буде “запобігання поширенню інфекційних захворювань і контроль над ними”, зокрема йдеться про ВІЛCНІД і туберкульоз. Крім того, “в усіх напрями держполітики буде впроваджено інформування про охорону здоров’я”.