В Україні яйця здорожчали на 15%

25 Вересня 2014 15:00

agravery.com

agravery.com

Якщо минулого тижня десяток першосортних яєць коштував 11,5-12,5 грн, то за них доведеться викласти вже 13,3-14 ,5 грн. Що стосується подальшої долі цінників, то тут думки учасників ринку розділилися: одні вважають, що яйця найближчим часом подорожчають ще, інші – що ціни зупиняться, пишуть “Вести”.
«Ціна на яйця найближчим часом ще трохи підвищиться. Подорожчання може бути на 5%, а через деякий час ще на стільки ж. Різко піднімати ціни не можна, оскільки купівельна спроможність українців і так знизилася. Але і стримувати ціни не можемо, оскільки витрати на виробництво зросли: подорожчав корм, зросли ціни на пальне та інше», – розповів «Вістям» власник агрохолдингу Ukrlandfarming, член ради директорів агрохолдингу «Авангард» Олег Бахматюк.
У консалтинговій агенції ААА вважають, що вплинути на ціну може погана погода: «Якщо підуть дощі, то може призупинитися збиральна, впаде пропозицію сої, соняшнику, кукурудзи (складові кормів для курей), із-за чого ціни на них можуть вирости, а відповідно можуть подорожчати і яйця».
У той же час, начальник відділу продажів Київської птахофабрики Сергій Алексєєнко вважає, що в найближчі тижні ціни рости не повинні, оскільки попит після літа вирівнявся (традиційно влітку яйця купують менше) і цінники зараз адекватні.