Відомий києвознавець провів екскурсію для дітей переселенців

28 Вересня 2014 11:15

eveningkiev.com

eveningkiev.com

24 вересня школярів-переселенців з трьох шкіл мікрорайону “Нивки” (№ 27, № 95, № 175) познайомив з визначними куточками Києва відомий києвознавець Михайло Кальницький. Автобусну краєзнавчу екскурсію організувала бібліотека ім. М. Костомарова.
Бібліотека стала місцем зустрічі школярів та відправним пунктом мандрівки Києвом. Але як мандрувати Києвом, не завітавши у всі цікаві куточки бібліотеки!? Отож, спочатку діти відвідали бібліотеку і дізнались про поміч яку може надати установа їм та їхнім сім’ям: у навчанні, соціально-побутових проблемах, налагодженні комунікаційного зв’язку (в Інтернет-центрі бібліотеки). А вже далі відбулося знайомство учнів різних шкіл, які приїхали з одного регіону, один з одним, створивши такі собі міні-клуби землятства, після чого вирушили в подорож на чудовому двоповерховому автобусі.
Коротка інформація про хутір “Нивки” і перша зупинка біля однієї з найвизначніших пам’яток міста – Софії Київської. Далі Михайлівська площа та розповідь про найдавнішу київську святиню – Михайлівський Золотоверхий монастир, Володимирська гірка, Андріївський узвіз та знайомство з давнім Подолом.
І хоча погода нас не дуже радувала, діти повернулись на Нивки стомленими, але дуже задоволеними, маючи низку чудових світлин та багато інформації про місто, яке прихистило їх від біди.