Влада може закрити 75% автостоянок у Києві

17 Вересня 2014 10:00

kor.ill.in.ua

kor.ill.in.ua

Якщо до 22 вересня нелегальні автостоянки не будуть узаконені, влада загрожує їх закрити.
Три чверті нічних автостоянок в Києві працюють з порушенням законодавства, повідомив заступник директора комунального підприємства Київтранспарксервіс Ігор Астахов, передає прес-служба КМДА у вівторок, 16 вересня.

Астахов зазначив, що згідно із законодавством, правом організації платного паркування володіє тільки Київтранспарксервіс або суб’єкти господарювання, з якими підприємство уклало відповідний договір. При цьому він наголосив, що власники та орендарі автостоянок можуть узаконити свою діяльність до 22 вересня, інакше вона буде припинена.
“Відповідно до проведеного аудиту, на сьогоднішній день в Києві функціонують більш як 850 майданчиків для нічних автостоянок. Лише 25% з них мають відповідні документи для надання цих послуг. Крім того, реальна кількість паркомісць на стоянках не відповідає документованій – тій, з якої сплачуються податки в міський бюджет. Таким чином, київські стоянки є джерелом великого обсягу чорної готівки. Ми твердо маємо намір ліквідувати цю систему в найкоротші терміни”, – сказав Астахов.

За його словами, у зв’язку з нелегальною діяльністю стоянок, міський бюджет недоотримує близько 100 мільйонів гривень.