Вивіз сміття контролюватимуть через систему GPS-моніторингу

24 Вересня 2014 10:00

produced.in.ua

produced.in.ua

Комунальне підприємство «Київкомунсервіс» впровадило єдину систему GPS-моніторингу та координації роботи підприємств-перевізників побутових відходів. Це стало одним із перших кроків нового керівництва підприємства на шляху переходу до європейських стандартів роздільного збору ТПВ.
«Система передає сигнал в режимі он-лайн на монітори, що розташовані на підприємстві. Це суттєво допомагає при здійсненні контролю за вивозом відходів, оскільки працівники можуть відстежувати де, коли і скільки відходів вивіз кожен сміттєвоз, та при роботі зі скаргами мешканців столиці», – розповів керівник КП «Київкомунсервіс» Євген Русін.
Він додав, що наразі також налагоджується подальша співпраця зі сміттєспалювальним заводом «Енергія» для покращення умов роботи перевізників і для забезпечення ефективної роботи заводу.
«На заводі запроваджується система електронного зважування, що значно прискорить і спростить контроль за кількістю вивезених твердих побутових відходів. Планується встановлення електронних чипів для фіксації даних кожної машини, що забезпечить швидку та автоматизовану процедуру оформлення перевізників для більш якісного надання послуги» – зазначив Євген Русін.