Як пережити зміну сезонів

1 Вересня 2014 10:49

mydim.ua

mydim.ua


Для багатьох людей зміна літа на осінь дуже болюча. Для того аби з перших тижнів осені не злягти у ліжко з головним болем та нежиттю — одягайтесь правильно. Восени переохолодитися просто — достатньо неправильно одягнутися. Адже вранці холодно, вдень сонце гріє по-літньому, а увечері може піти крижаний дощ. Тому вдягайтеся хитро, тобто багатошарово. Надінеш — жарко, знімеш — холодно.

Другий секрет правильно підібраного одягу — її шар повинен бути рівномірний, щоб не мерзли окремі частини тіла. Краще літні брюки і легкий джемпер, ніж теплий светр і голі ноги. Найвразливіше для холоду місце — шия. На ній більше всього рецепторів, що уловлюють температуру середовища.

Без втрат пережити зміну сезонів вашому імунітету допоможуть ліки-адаптогени. Так називають препарати, частіше за все рослинного походження, які покращують самопочуття, додають енергії, допомагають чинити опір інфекції. Їх налічується більше п`яти десятків. Їх аптечні настоянки можна додавати в чай, приймати з водою, з висушених рослин можна готувати смачні і корисні відвари.

Медики рекомендують з природою не сперечатися, і в період зміни періодів з теплого на холодний понад міру не напружувати свої життєві сили. Як один із способів, пропонується відмовитися від частини запланованих, але необов`язкових справ.

Джерело: mydim.ua