Якщо ми хочемо створити справжню українську армію, треба зупинити її поділ на три сорти

16 Вересня 2014 13:37

962
Про це радник Президента Микола Томенко заявив, виступаючи на з’їзді партії «Блок Петра Порошенка».

Він зазначив, що сьогодні є тривожна тенденція, пов’язана з тим, що, на жаль, політики не лише активно використовують війну у своїй виборчій кампанії, а й для досягнення власних партійних цілей вони вирішили розділити українську армію на три сорти.

Так, армію розділили на «справжніх героїв» з добровольчих батальйонів, «непрофесійних солдат-офіцерів» з Міністерства оборони і «зрадників та корумпованих військових» з МВС та інших правоохоронних органів.

«І мої спілкування, і досвід перебування у зоні АТО засвідчує, що всі, хто сьогодні захищає Україну, є героями і захисниками нашої держави, незалежно від того, воюють вони у добровольчому батальйоні, в системі Міноборони чи підрозділі МВС», – зауважив Микола Томенко.

Він наголосив, що поділ учасників АТО з точки зору матеріального забезпечення, меценатської допомоги чи інформаційної підтримки є небезпечним.

«Політики і державні діячі свого часу вже поділили Україну на три сорти, і до цих пір ми не знаємо, як її об’єднати. Нам не вистачало сьогодні ще й нове українське військо ділити на три частини. Тому наше головне завдання на сьогодні – сказати, що ми зобов’язані усіх підтримувати рівною мірою (і матеріально, і морально, й інформаційно). Всіх тих, хто сьогодні зі зброєю в руках захищає єдність, неподільність та цілісність України», – підсумував М. Томенко.