Японці продовжать модернізовувати вагони столичного метро

18 Вересня 2014 13:00

segodnya.ua

segodnya.ua

Міська влада зацікавлена у продовженні співпраці з урядом Японії щодо комплексної модернізації рухомого складу столичного метрополітену. Про це повідомив радник міського голови з питань транспорту Олександр Кава після зустрічі з представниками Організації з розвитку нової енергії і промислових технологій (NEDO) при Міністерстві економіки, торгівлі та промисловості Японії (METI).
«Місто зацікавлене продовжити проект щодо модернізації додаткової кількості вагонів київського метрополітену типу Е, Еж та Ем, які експлуатуються на Святошино-Броварській лінії. Це дасть змогу не лише скоротити енергоспоживання модернізованим рухомим складом на 43%, а й зменшити обсяги ремонтних робіт, технічного обслуговування та знизити витрати наподальше обслуговування вагонів. Саме тому ми продовжуємо діалог із нашими партнерами», – пояснив він.
Як відомо, до кінця жовтня у столичному метрополітені буде завершено модернізацію 95 вагонів (19 електропоїздів) у рамках підписаної угоди між владою Києва і ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод». Партнером у реалізації проекту є уряд Японії.