З 15 вересня абонентська плата на стаціонарний телефонний зв’язок зросте

3 Вересня 2014 10:56

telefonЗ 15 вересня абонентська плата на міський телефонний зв’язок для всіх категорій абонентів зросте в країні на 14%, а на сільський телефонний зв’язок – на 27%, повідомляє УНН з посиланням на текст рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації від 2 вересня.

Зокрема, відбудуться такі зміни тарифів:

– на міський телефонний зв’язок – збільшення абонплати за користування телефоном для всіх категорій абонентів на 14%;

– на сільський телефонний зв’язок – збільшення абонплати за користування телефоном для всіх категорій абонентів на 27%.

“Абонентська плата за користування телефонним апаратом для населення і бюджетних установ міст і райцентрів складе 33 грн 26 коп. без погодинної оплати місцевих розмов, і з погодинною оплатою – 29 грн 91 коп. Нова абонплата за місцевий телефонний зв’язок для населення сіл і селищ міського типу складе 26 грн 32 коп. без погодинної оплати і 23 грн 01 коп. – з погодинною (всі тарифи вказані без ПДВ)”, – йдеться в повідомленні.

При цьому зростання абонплати встановлене і для небюджетних організацій, що складе 47 грн 63 коп. без погодинної оплати місцевих розмов, а з погодинною оплатою – 43 грн 08 коп. Для сіл і селищ нова абонплата зросте до 41 грн 29 коп. без погодинної оплати і 36 грн 15 коп. – з погодинною.

Як повідомлялося, щоквартально в Україні зменшується кількість користувачів стаціонарних телефонів.