З листопада кияни отримають платіжки за газ з новими тарифами

21 Вересня 2014 00:01

provce.ck.ua

provce.ck.ua

З листопада поточного року кияни будуть отримувати оновлені квитанції ЖКГ з новими нарахуваннями за використання блакитного палива.
Про це повідомив начальник управління реалізації газу населенню ПАТ «Київгаз» Валерій Андриянов, передає «Місто Київ».
Він нагадав, що з 1 жовтня 2014 року для споживачів, у яких не стоять газові лічильники, набирають чинності нові норми використання газу.
«У кого газова плита і газ використовується виключно для приготування їжі, норма була 9,8 куб.м. на людину, а буде зменшена до 6 куб. м. У кого газова плита і колонка для приготування їжі і підігріву води, норма була 23,6 куб.м., а стане – 18 куб.м.», – сказав Андриянов.
Чиновник також підкреслив, що залишається також і таке поняття, як перерахунок – донарахування за відсутності централізованого гарячого водопостачання.
«У кого просто газова плита без колонки – раніше ця норма була 18,3 куб.м. на людину, а стане – 9 куб.м.», – додав він.
За його словами, нові норми дозволять суттєво зменшити нарахування за газове споживання, наприклад, якщо на одну людину раніше нараховувалося 12,73 грн, то тепер буде 7,79 грн.
«Квитанції з новими нормами кияни отримають у листопаді за жовтень місяць», – підкреслив начальник управління, додавши, що старі норми діяли і жодного разу не змінювалися з 1996 року.
Також Валерій Андриянов заявив, що з нового року ПАТ «Київгаз» планує перейти на щомісячні квитанції, які будуть надсилатися споживачам газу.
«Зараз же всі споживачі, які уклали прямі договори з нашою компанією, до кінця року забезпечені розрахунковими книжками, в яких вони самі вказують використання газу в побуті: хто за показниками лічильника, хто за нормами на людину», – резюмував він.