За останні півроку Київ “мінували” вже 278 разів

22 Вересня 2014 11:25
ukranews.com

ukranews.com

Телефонували переважно із зони АТО.

У період з 13 квітня до 21 вересня бойовики та російські найманці, з метою дестабілізації ситуації поза межами АТО, 702 рази повідомляли про “мінування” або здійснення терористичних актів на території держави. Про це заявив речник ІАЦ РНБО Андрій Лисенко з посиланням на дані МВС.

За його словами, повідомлення були в усіх регіонах України. При цьому найбільше повідомлень про закладання вибухівки надійшло у Києві – 278, у Львівській области – 60, у Донецькій, Одеській та Харківській областях – по 45, у Запорізькій – 32, у Дніпропетровській – 30, Чернігівській – 22. “Левова частка дзвінків про мінування надходила з території районів Донецької та Луганської областей, які тимчасово контролюються бойовиками”, – зазначив Лисенко.

Найбільше у Києві потерпали ТРЦ та будівлі органів державної влади(ЦВК та інші).
Сьогодні вже надійшло повідомлення про замінування станції метро “Університет”.У зв’язку з отриманням інформації про загрозу вибуху, станція “Університет” закрита для входу о 10:40 і виходу о 10:51. Потяги слідують повз станцію без зупинки, повідомили в прес-службі Київського метрополітену.

Подальший режим роботи станції буде залежати від результатів перевірки правоохоронними органами.
Однак, варто наголосити, що жодного разу інформація не підтверджувалася.

Джерело: Моє місто