11% киян досі не мають гарячої води

6 Жовтня 2014 11:30

img.kiev.pravda.com.ua

img.kiev.pravda.com.ua

Станом на 6:00 6 жовтня без гарячого водопостачання у столиці залишається 1 тисяча 745 споживачів (11,17% від загальної кількості споживачів, яких обслуговує “Київенерго”).

Про це повідомляє сайт енергокомпанії.

Зокрема, без ГВП внаслідок зупинки теплоджерел знаходиться 978 споживачів, серед них — 943 в Деснянському, 25 в Оболонському, 10 в Святошинському районах.

У результаті пошкоджень на мережах гаряча вода відсутня у 341 споживача. З них – 16 в Голосіївському, 3 в Дніпровському, 10 в Оболонському, 62 в Печерському, 51 в Подільському, 64 в Святошинському, 77 в Солом`янському, 58 в Шевченківському районах.

Внаслідок робіт з підготовки до зими тимчасово без ГВП залишається 73 споживачі: 72 в Солом`янському, 1 в Шевченківському районах.

Через проведення реконструкцій трубопроводів відключені 353 споживачі: 6 в Голосіївському, 19 в Печерському, 264 в Солом`янському районах, 64 в Шевченківському районах.

1 жовтня “Київенерго” повідомила, що підготувала теплове господарство столиці до опалювального сезону на 99%, а електричне – на 90%.

“Технічно “Київенерго” готове до стабільного проходження опалювального сезону — гідравлічні випробування тепломереж проведено, необхідні капітальні та поточні ремонти обладнання теплового господарства майже завершено”, – зазначив 1 жовтня директор СВП “Київські теплові мережі” Євген Глушак.

Як відомо, раніше “Київенерго” заявила, що НАК “Нафтогаз України” ігнорує лист міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Продана про подачу газу на київську ТЕЦ-6 для забезпечення гарячою водою киян.

Раніше гендиректор “Київенерго” Олександр Фоменко заявив, що розраховує, що жителі Оболонського, Деснянського, Подільського районів і Лісового масиву будуть з гарячою водою 29 вересня.

Раніше Київська міська державна адміністрація обіцяла, що до 7 вересня 80% столичних споживачів будуть з гарячою водою.

Жителі Оболоні та Троєщини залишились без води ще в липні.

Як відомо, 19 липня “Київенерго” повідомила, що найближчим часом температура гарячого водопостачання у столиці буде знижена, оскільки 14 липня ПАТ “Київгаз” обмежила газопостачання ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 та котелень “Київенерго”.

“Нафтогаз” дав доручення відключити від газопостачання ПАТ “Київенерго” і низку інших підприємств теплокомуненерго, які продовжують накопичувати борги за спожите паливо.

“Київенерго” експлуатує практично всі енергетичні об’єкти, розташовані в столиці, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі.

ПАТ “Київенерго” з грудня 2011 року входить в ДТЕК, яка в свою чергу входить до групи СКМ олігарха Ріната Ахметова. ДТЕК за 450,5 мільйона гривень придбав держпакет акцій компанії і довів свою частку в “Київенерго” до 72,33%; НАК “Енергетична компанія України” належить 25% +1 акція компанії.