30 жовтня в галереї “Мистецька збірка” відкриється проект художника Михайла Деяка “Infinity”

29 Жовтня 2014 16:17
moemisto.com.ua

moemisto.com.ua

Художник спробував створити ікони нового часу та відшукати образ духовної реальності у сучасного суспільства. На виставці будуть представлені монохромні пейзажі великого формату. Ці монументальні фрески Михайла Деяка повинні перетворити простір галереї на храм, де час не має влади. За задумом автора, глядач відчує біля цих картин щось надмірно особисте та інтимне. Цьому сприяє і те, що художник спеціально не дав назви своїм “іконам”, щоб кожен сам визначився яким богам молитись.

Таку форму спілкування з глядачем художник вибрав давно, зробивши своєрідне кредо своєї творчості: “Я просто хочу, щоб глядач, який стоїть перед картиною, – він повністю стояв в картині, щоб йому не заважали якісь тіні, або ще щось, тоді він буде просто максимум наближений до живопису, – наголошує Михайло Деяк”.

Михайло Деяк – один з найуспішніших сучасних художників України. Він активно представляє країну на міжнародних виставках та аукціонах. У 2013 році за версією українського Forbes його картина “Табуретки” увійшла до десятки найдорожчих робіт українських художників, проданих за рік. За версією видання Artinvestment Михайло потрапив у ТОП 20 молодих сучасних художників країн СНД.

Джерело: Моє місто