62% киян “за” перейменування вулиці Інститутської у Героїв небесної сотні

13 Жовтня 2014 11:30

photos.wikimapia.org

photos.wikimapia.org

20 жовтня закінчиться громадське обговорення проекту рішення Київради щодо перейменування вулиці Інститутської на вулицю Героїв Небесної Сотні у Печерському районі.

Про це повідомляє сайт КМДА.

Наразі 62% столичних жителів повністю підтримали проект про перейменування вулиці, 38% висловилися проти.

За словами директора Департаменту суспільних комунікацій Марини Хонди, станом на 10 жовтня до обговорення долучилися більше 2400 користувачів сайт КМДА та майже 300 киян, що скористалися “гарячою” телефонною лінією.

Також, учасники обговорення оприлюднили близько 450 власних пропозицій.

Основною з яких є – перейменувати лише частину вулиці Інститутської, де відбувалися трагічні лютневі події (від Майдану Незалежності до вулиці Ольгинської), залишивши далі історичну назву вулиці.

Також частина киян виступає за те, щоб вулицю назвати “Небесної Сотні” (без слова “Героїв”), ще частина просить не перейменовувати вулицю Інститутську, натомість присвоїти ім’я Героїв Небесної Сотні одному з об’єктів міста з радянською чи російською назвою або новому об’єкту.

“Після завершення обговорення, всі пропозиції та зауваження будуть передані до профільних постійних комісій Київради для розгляду та врахування при прийнятті остаточного рішення”, – підсумували у КМДА.

У всіх охочих висловити свою думку до запропонованого проекту рішення є час до 10 жовтня.

Долучитися до обговорення можна на сайті КМДА в рубриці “Е-МІСТО” – “Громадське обговорення проектів нормативно-правових актів” та за допомогою телефону 1551.