Через півроку в київських тролейбусах і маршрутках з’явиться GPS

3 Жовтня 2014 12:00

kiev-ukr.segodnya.ua

kiev-ukr.segodnya.ua

Пасажири зможуть відслідковувати рух транспорту онлайн
Протягом найближчих шести місяців міська влада планує встановити на маршрутки і комунальний транспорт столиці систему супутникового контролю – GPS-моніторингу. Мета проекту – зробити роботу комунального транспорту та маршруток контрольованою, ефективної та зрозумілої для киян. Про це повідомив начальник комунальної служби перевезень Києва Сергій Савтирь.
“За дорученням міського голови Віталія Кличка комунальна служба перевезень розробляє єдину автоматичну систему диспетчерського управління пасажирським і комунальним транспортом міста. До кінця 2014 року буде проведено інвестиційний конкурс, де виберуть компанію, яка надасть відповідне обладнання. Встановити супутниковий моніторинг плануємо за перший квартал 2015 року”, – пояснив він.
Моніторинг встановлять на комунальний транспорт, який відповідає за чистоту, безпеку і комфорт міста, – снігоприбиральні та збиральні автомобілі, перевізники побутових відходів, інші автомобілі спеціального призначення.
“На маршрутках також зобов’яжуть встановити систему GPS-моніторингу, яка дасть подвійну користь. По-перше, пасажири зможуть відслідковувати онлайн рух транспорту. По-друге, з’явиться можливість контролювати, наскільки якісно перевізники надають послуги киянам “, – зазначив Савтирь.
Начальник комунальної служби перевезень зазначив, що встановлення системи GPS-моніторингу дозволить уникнути розкрадань, нецільового та неефективного використання комунального транспорту міста, а також змусить перевізників дотримуватися правил і надавати якісні послуги.
“Ми отримуємо численні скарги жителів і гостей столиці на недостатню кількість транспорту, його несанкціоноване накопичення в місцях громадського користування, порушення правил дорожнього руху. Накопичені скарги минулих років на незадовільне прибирання вулиць комунальної спецтехнікою. Все це вимагає негайного впровадження новітніх систем, які дозволять прозоро здійснювати контроль і виключити вплив людського фактора”, – зазначив він.

Джерело: Сегодня.ua