Ганна Старостенко: «Розвиток туризму в столиці неможливий без співпраці фахівців галузі та міської влади»

8 Жовтня 2014 12:00

os1.i.ua

os1.i.ua

7 жовтня відбулося перше засідання міжвідомчої міської ради по туризму та екскурсіях під головуванням заступника голови КМДА Ганни Старостенко. Учасники зустрічі, серед яких представники туристичного та готельного бізнесу, підрозділів КМДА та районних у м. Києві державних адміністрації, обговорили проблеми та можливості для розвитку туристичної галузі столиці.
«Для нас сьогодні дійсно важливий міжвідомчий діалог, адже розвиток туризму не може відбуватися сам по собі. Туризм – це явище міжгалузеве і багатофункціональне, де ми говоримо і про культурне життя, і про охорону пам’яток архітектури, і про рівень благоустрою і транспортної інфраструктури міста. Тому ми готові до співпраці і пропозицій щодо розвитку туристичної галузі» – зазначила Ганна Старостенко.
Заступник голови КМДА також звернула увагу на першочергових завданнях для підвищення туристичної привабливості столиці. Зокрема, вона наголосила на важливості інформаційної складової, правильної іміджевої політики та інформаційної кампанії, необхідності залучення комунальних ЗМІ, інтернет ресурсів та інших медіа.
«У нас прекрасний потенціал, прекрасний ресурс у вигляді культурних об’єктів столиці. Зараз ми можемо провести заходи, які потребують від нас лише певних організаційних зусиль і невеликих коштів», – розповіла Ганна Старостенко.
Окрім стану та перспектив розвитку туризму в Києві, учасники міжвідомчої ради обговорили також екскурсійну діяльність, можливість створення на телевізійних каналах міста постійно діючої туристичної рубрики «Київ – місто, де все починається», розглянули пропозиції Всеукраїнської федерації роботодавців в сфері туризму України щодо розробки сучасних технологій в сфері туризму.
«Сьогодні ми дійсно розуміємо, що Київ – велике, культурне європейське місто. Кількість та якість наших туристичних об’єктів достатня для розвитку як зовнішнього, так і внутрішнього туризму. Але складна політична ситуація в країні вносить свої корективи у розвиток цієї сфери. Саме тому для нас сьогодні повинні запрацювати нові, нестандартні рішення щодо розвитку туризму попри складні умови. Для того, аби ці рішення запрацювали, нам потрібен діалог з експертами, з професіоналами, які знають, як розвивати туристичну галузь і можуть робити це якісно, з мінімальним використанням фінансових ресурсів», – зазначила Ганна Старостенко.
Нагадаємо, що у вересні цього року Віталій Кличко підписав розпорядження КМДА про новий склад міжвідомчої міської ради по туризму та екскурсіях. До неї увійшли представники структурних підрозділів КМДА, туристичного та готельного бізнесу та ін. Метою створення ради є підготовка та розробка пропозицій для створення організаційно-економічних, фінансових та правових умов функціонування місцевої інфраструктури обслуговування туристів, а також ринкових засад розвитку туристичної діяльності, розробки та реалізації програм з розвитку туризму та екскурсій, вдосконалення туристично-екскурсійної роботи.