Гарячої води немає три місяці

7 Жовтня 2014 10:00

fakty.ictv.ua

fakty.ictv.ua

Майже третина киян залишалися без гарячої води станом на 1 жовтня. Економлять газ і здійснюють ремонтні роботи тепломереж, пояснюють у Київенерго.

— Воду отключили еще в десятых числах июля. Теперь помыться — это целый ритуал. 10-литровая кастрюля делится пополам. Часть — на голову, остальное — на тело, — розповідає 24-річна Катерина ­Сидоренко. Живе на просп. ­Героїв Сталінграда. — Здається, що гарячої води немає не три місяці, а вічність. Є навіть побоювання, що коли з крана потече, за інерцією йтиму й грітиму.

На житловому масиві Троєщина гарячої води немає з червня. Тоді її планово відключали на два тижні.

— Через те, що часто змушена кип’ятити воду, спалила електрочайник “Філіпс” за 800 гривень. У кого є газова плита, легше, бо швидше гріється. У мене — електроплита, тому електрочайник був ліпший вихід, — каже Наталія Шевчук, 35 років.

— У меня есть сотрудницы, которым наоборот нравится, что нет горячей воды, — говорить 47-річна Світлана Івашко з Троєщини. — Мовляв, усе життя жили в селі, а там узагалі інші умови. А в Києві нагріла водички скільки потрібно, помилася, й добре. Навіщо та гаряча вода за такими цінами?

Відновити постачання гарячої води обіцяють до початку опалювального сезону.

Джерело: Gazeta.ua