А що Ви знаєте про кінотеатр Київ?

10 Жовтня 2014 16:00

mykyiv.com.ua

mykyiv.com.ua


З 2000 року в кінотеатрі почався перший за п’ятдесят років капітальний ремонт. «Київ» народився заново, але сьогодні це — культурний центр «Кінотеатр Київ».
22 березня 2002 поновлюються кінопокази в «Червоному залі» після його реконструкції (290 місць).
17 січня 2003 відкрився оновлений «Синій зал» (328 місць). Сьогодні кінотеатр пропонує киянам і гостям столиці новинки світового кіно.

Зали оснащені за найсучаснішими технологіями:
цифрове оснащення Dolby Digital EX — система звуку, яка створює «ефект присутності». Завдяки цій системі самі тонкі нюанси звуку і спецефекти вражають своєю реальністю
в «Синьому залі» встановлено цифрове кінопроекційне обладнання, що дозволяє демонструвати фільми у форматі 3D
новий перламутровий екран англійського виробництва, здатний відображати контрастність
зручні італійські крісла з підлокітниками і підставками для попкорну та напоїв
відстань між рядами збільшена до 110 сантиметрів
встановлено кондиціювання приміщень і залів
23 лютого 2007 року на третьому поверсі кінотеатру був відкритий зал «Сінематека» (97 місць). Зал обладнаний сучасною аудіо та відеоапаратурою, яка дозволяє демонструвати на екрані DVD-зображення. Для проведення конференцій, семінарів і презентацій в цьому залі передбачені мікрофонні лінії, а також підключення персональних комп’ютерів. Обмін повітря забезпечують кондиціонери клімат-контроль «Panasonic».
Під час реставрації кінотеатру майстрами був збережений архітектурний вигляд, який йому був даний ще півстоліття тому. Класичний стиль разом із сучасним репертуаром і технічним оснащенням — все це створює неповторне естетичне враження.
Серед усіх кінотеатрів столиці, культурний центр «Кінотеатр Київ» відрізняється особливим репертуаром, який характеризується різноманітністю жанрів і стилів і здатний задовольнити смаки найвибагливішого глядача. У культурному центрі «Кінотеатр Київ» проходять міжнародні та всеукраїнські фестивалі, спецпроекти, ексклюзивні програми, ретроспективи, а також прем’єри фільмів за участю зірок вітчизняного та світового кінематографа.

Джерело: Мій Київ