Кінотеатр “Жовтень” повернули у власність міста. Колектив викинуть на вулицю?

8 Жовтня 2014 09:24

1-ps.googleusercontent.com

1-ps.googleusercontent.com

Господарський суд Києва своїм рішенням зобов’язав ТОВ “Кіноман” повернути у розпорядження громади столиці кінотеатр “Жовтень”.

Про це повідомляє сайт прокуратури.

“У ході перевірки встановлено, що з 2011 року ТОВ “Кіноман” безпідставно користується приміщеннями кінотеатру для здійснення своєї підприємницької діяльності”, – йдеться в повідомленні.

Зокрема, з’ясовано, що Київрада не приймала рішень про надання в оренду “Кіноману” цього майна. Так само не існує жодних судових рішень про визнання права зазначеного товариства на користування приміщеннями кінотеатру.

“Зважаючи на те, що дії ТОВ “Кіноман” відверто суперечили інтересам громади, яка по суті була позбавлена можливості ефективно розпоряджатися своїм майном, прокуратура звернулася до суду з позовом щодо звільнення незаконно займаних приміщень кінотеатру”, – йдеться в повідомленні прокуратури.

Суд, дослідивши матеріали цивільної справи, визнав вимоги прокуратури законними й обґрунтованими та задовольнив їх у повному обсязі.

Як відомо, позов про виселення ТОВ “Кіноман” – оператора кінотеатру “Жовтень” – з приміщення на Подолі було подано ще 4 грудня 2013 року.

У лютому 2014 року Київська адміністрація пообіцяла укласти з ТОВ “Кіноман” нову угоду оренди на 3 роки.

Як відомо, частину Подолу, на якій розташований кінотеатр “Жовтень”, дедалі більше забудовують. Поблизу самого кінотеатру вже не раз намагалися почати будівництво.