Кличко обіцяє, що сніг узимку не стане для нього несподіванкою

13 Жовтня 2014 11:15

image.zn.ua

image.zn.ua

Столична влада вживає низку заходів для забезпечення міста снігоприбиральною технікою, щоб Київ, у разі сильних снігопадів, не був паралізований, як це сталося декілька років тому.

Про це в ефірі 5-го каналу заявив мер Києва Віталій Кличко, повідомляє сайт політика.

Міський голова личко зауважив, що сьогодні у столиці немає достатньої кількості відповідної техніки. Але наголосив, що під час кожної поїздки за кордон звертається з проханням до своїх колег та друзів щодо надання Києву снігоприбиральної техніки.

“Ми отримуємо техніку, яку дають нам як допомогу. Сіль ми вже закупили”, – зауважив Кличко.

Крім того, додав мер Києва, уже розроблений план по залученню приватної снігоприбиральної техніки в разі негоди.

“Якщо буде сильна негода, то це не стане для столичної влади несподіванкою”, – запевнив Кличко.

Як відомо, традиційно, столичні чиновники були не готові до зими. Про зиму 2009-2010 років за часів мера Леоніда Черновецького ходили цілі легенди. Тоді снігопад, який випав у ніч на 29 грудня, застав мера і його команду зненацька. За два дні до нового року у місті було зафіксовано 638 поривів електромереж та 38 збитих опор, зламано 1100 дерев, машини стояли у заторах.

Комунальники з негодою не справлялися, тож до ліквідації снігопаду планували залучити студентів, військових і навіть цивільну оборону.

У 2013 році за часів керівництва Олександра Попова міське господарство також виявилося не готовим до снігопаду, люди змушені були пробиратися через замети, машини стояли у довжелезних заторах.

Особливим транспортним колапсом запам’яталася весна 2013 року, коли у березні випало багато снігу, з яким комунальникам не вдалося справитися. Тоді люди самі активізувалися, щоб визволяти столичних жителів зі сніжного полону.