Київ закликає лідерів страхового ринку долучитися до розробки муніципальної програми страхової медицини

23 Жовтня 2014 10:08

inlegal.com.ua

inlegal.com.ua

Міська влада, розуміючи досвід і роль провідних страхових компаній, закликає їх долучитися до розробки ефективної моделі добровільної страхової медицини в столиці. Про це заявив заступник голови КМДА Михайло Радуцький під час круглого столу з теми «Медичне страхування та реформування охорони здоров’я в м. Києві» за участю представників страхових компаній.
«Наша мета – розробити та запровадити таку модель страхової медицини в столиці, щоб на неї не було нарікань ні з боку киян, ні з боку страхових компаній. У них не має бути підстав заявляти, що муніципальна страхова компанія створює недобросовісну конкуренцію на ринку надання медичних послуг», – запевнив Михайло Радуцький.
Він також підкреслив, що столична влада в жодному разі не буде порушувати права страхових компаній та примушувати працівників комунальних закладів користуватися послугами лише муніципальної страхової.
«До робочої групи з питань впровадження у столиці проекту бюджетно-страхової медицини мають увійти всі бажаючі представники страхових компаній та профільних асоціацій. Це дасть змогу виробити спільну позицію та обговорити всі можливі ризики як для міста, так і для страхового ринку», – додав він.
У свою чергу представники страхових компаній висловили вдячність столичній владі за розпочатий діалог та можливість взяти участь у процесі створення муніципальної страхової компанії та передали власні напрацювання, які дозволять у рамках діючого законодавства розвивати страховий ринок спільно зі столичною владою.

Джерело: КМДА