Київрада зобов’язала магазини маркувати російські товари

10 Жовтня 2014 12:19
gazeta-misto.te.ua

gazeta-misto.te.ua

За відповідне рішення проголосували 76 депутатів

Київрада вирішила ввести в магазинах міста (приватної та комунальної форми власності) спеціальне маркування цінників російської продукції і просить власників торговельних закладів виділити окремі полки для цих товарів.

За таке рішення на засіданні Київради в четвер проголосували 76 депутатів.

“Кожна копійка, віддана за товар, який вироблений у Російській Федерації, – це і копійка, яку використовує Путін на зброю, яка буде направлена проти наших хлопців, проти нас, нашої держави на сході України”, – підкреслив Руслан Андрійко (фракція ВО “Свобода “), доповідаючи проект рішення.

За його словами, вже проведено попередні переговори з представниками бізнесу і торгівлі з ініціативи маркування, більшість з них підтримує таку ініціативу, а одна з мереж столиці навіть це реалізувала.

Р.Андрійко зазначив, що аналогічні рішення про маркування товарів російського виробництва прийняті місцевими органами влади у Львівській, Івано-Франківській та Черкаській областях.

Депутат висловив переконання, що реалізувати цю ідею в торгових закладах Києва можна протягом декількох днів.

Київрада також рекомендує концертним організаціям Києва не сприяти гастролям представників шоу-бізнесу, які публічно підтримали агресію проти України.

Нагадаємо, вже півроку українці бойкотують російські товари. За останніми даними, акцію підтримує половина населення.

Джерело: Сегодня.ua