Київські студентки – чемпіонки України регбі-7

14 Жовтня 2014 15:36

Waldemar_Klyuzko

Waldemar_Klyuzko


Матчами в Одесі фінішував чемпіонат України з регбі-7 серед жіночих команд Суперліги. На заключний етап першості до Південної Пальміри прибули команди з Києва, Ужгорода та Харкова (поза конкурсом). До них приєдналася місцевий клуб «Отрада».
Звичайно, в центрі уваги був поєдинок одеситок з дівчатами київської команди «Фенікс-Університет». Адже тиждень тому саме ці команди, які претендують на чемпіонський титул, зустрічалися на столичному стадіоні «Спартак». Тоді переконливу перемогу здобули киянки з рахунком 33:5. Тож «Фенікс» приїхав до Одеси лідерам за кількістю перемог (2:1) в турах і кращою різницею ігрових очок в очних зустрічах (+21). Киянкам для здобуття золотих медалей можна було навіть програти з різницею у двадцять очок.
Одеські тренери Володимир Ісаков і Дмитро Кирсанов ретельно підготувалися до важливої зустрічі з лідером. Вони практично заново перебудували команду, ввівши до основного складу багато молодих і перспективних регбісток. До того ж капітан команди досвідчена Ольга Блануца зуміла згуртувати дівчат навколо ідеї – перемогти киянок з потрібним рахунком.
На майданчику упродовж усього поєдинку точилася напружена безкомпромісна боротьба. Першими відкрили рахунок господарки. Відзначилася Оксана Бунич, яка вдало виконала спробу. Після цього одеситки активізувалися і виконали ще кілька вдалих атак – 12:0. Киянки до перерви зуміли скоротити розрив до 12:7 (спроба – Марина Ляхор). А вже на початку другого тайму стрімка атака гостей (Віолетта Очеретяна) завершилася взяттям «міста» одеситок – 12:12.
Після цього майже всі зрозуміли, що одеська команда не досягне бажаного успіху, бо киянки почувалися впевнено в кожному ігровому епізоді. Особливо виділялася в захисті Марина Ляхор, які зуміла тричі нейтралізувати атаки суперниць. До речі, саме Марину визнали найкращим гравцем усього турніру. І все-таки одеситки зуміли дотисну вже розслаблених суперниць і виграти з рахунком 19:12. Вдалу спробу виконала Христина Катілова.
Отже, київська команда «Фенікс-Університет» вперше стала чемпіоном України з регбі-7 серед жіночих команд. До речі, в срібного призера нинішньої першості є шанс взяти реванш у чемпіонок. 24-26 жовтня в Ужгороді відбудеться розіграш Кубка України з регбі-7.
Віце-президент Федерації регбі України Євген Клюзко в інтерв’ю прес-службі нашого сайту, зокрема, сказав: «Приємно відзначити той факт, що основу команди «Фенікс-Університет» становлять студентки київських вишів. Серед них – семеро дівчат з Національного університету фізичного виховання та спорту України, а також студентки Київського педуніверситету імені Грінченка, Переяслав-Хмельницького педуніверситету імені Григоря Сковороди і Київського національного університету будівництва і архітектури. До речі, практично всі вони пройшли чудовий вишкіл під час навчання у Республіканському вищому училищі фізичної культури. Сподіваємося, що з поверненням до столиці чемпіонського титулу серед жіночих регбійних команд цей вид спорту отримає друге дихання. І ним по-справжньому опікуватиметься в нашому освітянському міністерстві. А ми у Федерації регбі України, готові до плідної співпраці і завжди допомагатимемо разом виховувати талановите молоде поповнення для національної збірної команди України».