Київських студентів відправлять на канікули на два місяці

31 Жовтня 2014 13:08

cikave.pp.ua

cikave.pp.ua

Канікули економного режиму. Студенти деяких столичних вузів будуть відпочивати взимку два місяці. Так керівництво навчальних закладів відреагувало на рекомендацію Міносвіти продумати способи економії тепла взимку.
Київський національний університет імені Тараса Шевченка розробив особливий режим навчання ще влітку – відразу як отримав рекомендації Міносвіти. Сесію перенесли на грудень, відповідно зимові канікули для студентів триватимуть цілих два місяці – січень і лютий. Навчальний час довелося компенсувати по суботах.

“Дві суботи працюють, одна – вихідна. Відповідно до цього графіка виходить, що весь обсяг навчального матеріалу, запланованого на навчальний рік, ми відпрацьовуємо”, – каже Володимир Бугров, проректор з навчально-виховної роботи КНУ імені Тараса Шевченка.

Думки студентів з приводу такого рішення вузу розрізняються, хоча більшість вже навіть звикли до суботнього режиму навчання. Мовляв, краще пожертвувати повноцінними вихідними, щоб потім відпочивати два місяці поспіль.

“Взагалі, так – думка дуже класна! Тому що студенти в зимові холодні дні вже будуть вдома в теплі, з гарячим чаєм. Мені подобається!”, – розповіла студентка Луїза.

“Спочатку було важко, чесно кажучи, звикнути до цього всього. Новий режим, більше завдання додому давалося, зараз ми звикли, зараз набагато простіше”, – зазначив студент Дмитро.

“Не подобається, тому що хочеться якось відпочити. Але якщо немає інших варіантів, довелося скоротити – то доведеться вчитися, нічого не поробиш”, – вважає студент Хітаб.
У Київській політехніці теж вирішили вчитися по суботах. Канікули у студентів цього вузу триватимуть до першого лютого. Втім, початок другого семестру якраз припадає на лютневі морози, студенти будуть навчатися дистанційно вдома – до тих пір, поки температура в корпусах не почне прийнятною.

“В даний час наші викладачі працюватимуть у системі “Електронний кампус”. Це унікальна система, розроблена в нашому університеті. Всі студенти та викладачі можуть спілкуватися в дистанційному режимі”, – каже Петро Киричок, проректор по учебновоспітательного роботи КПІ.

Незважаючи на те, що більшість українських вузів взимку майже не працюватимуть, зарплати викладачам в цей період все одно платитимуть. Адже навчальний план за рахунок робочих субот вони виконують повністю.

Джерело: Сегодня.ua