Київський тролейбус поміняє номер, щоб його не плутали з автобусом

3 Жовтня 2014 11:00

kiev-ukr.segodnya.ua

kiev-ukr.segodnya.ua

Міська влада з 8 жовтня змінить номер тролейбусного маршруту №46 на №50, враховуючи побажання жителів лівобережної частини Києва. Про це повідомив радник голови Київської міської державної адміністрації з питань транспорту Олександр Кава.
“Останнім часом від мешканців Лівого берега столиці ми отримали численні пропозиції щодо зміни номера тролейбусного маршруту №46, оскільки його маршрут на багатьох ділянках збігається з маршрутом автобуса №46. Враховуючи, що зараз КП “Київпастранс” використовує рухомий склад з уніфікованим кузовом, багато пасажирів плутали автобус з тролейбусом. Ми пішли назустріч киянам, щоб уникнути плутанини і зробити їхні поїздки по Києву зручнішими. Тому з 8 жовтня цей тролейбусний маршрут отримає номер, під яким чверть століття по цій трасі рухався автобус – №50″, – повідомив Кава.
За його словами, в майбутньому, щоб не допускати такої плутанини, міська влада буде застосовувати європейський досвід і не дублюватимуть маршрути.
“Номери автобусних маршрутів в майбутньому ми будемо нумерувати, починаючи з №100, а за тролейбусними зарезервуємо всі номери від 1 до 99”, – сказав радник глави КМДА.