Кияни знімають квартири з продажу через долар

20 Жовтня 2014 09:46

dr.ck.ua

dr.ck.ua

На сьогодні кількість пропозицій на ринку вторинного житла скоротилася з 55 тисяч квартир до 18 тисяч. Про це УНН повідомив провідний спеціаліст департаменту маркетингу одного зі столичних агентств нерухомості Сергій Костецький.

За його словами, багато об’єктів на вторинному ринку житлової нерухомості було знято з продажу через коливання курсу валют.

“У гривневому еквіваленті ціна практично не змінилася, а у доларах вона впала пропорційно зростанню курсу. Якщо людина проінвестувала в квартиру рік тому 100 тисяч доларів, то зараз вона коштує 60 тисяч. Тому багато людей зняли з продажу квартири. На ринку залишилося 17-18 тисяч квартир, які потрібно продати навіть за такими цінами, які зараз є”, — зазначив С. Костецький.

Він також повідомив, що вартість житла на вторинному ринку є завищеною, а різниця в ціні за квадратний метр на первинному та вторинному ринках становить близько 2 тисяч гривень.

“На первинці можна знайти нормальні варіанти в межах 10 тисяч гривень за квадратний метр, в той же час на вторинному — найгірша „хрущовка“ починається від 12 тисяч гривень за метр. Зараз забудовники більш мене стабільні. Ясна річ, що зараз особливо нових об’єктів не розпочинають, тому людям доводиться інвестувати в те, що є”, — сказав експерт.