Мерія просить киян не вмикати багато обігрівачів і утеплити квартири

30 Жовтня 2014 10:03
fakty.ictv.ua

fakty.ictv.ua

Міська влада просить киян не використовувати одночасно велику кількість обігрівачів, дотримуватися лімітів використання електроенергії та утеплити квартиру.

Про це повідомляє сайт КМДА.

“Споживання електроенергії понад визначений ліміт у багатьох випадках виводить з ладу електромережі і обладнання будинку, псує електроприлади у квартирах”, – відзначили в мерії..

“Міська влада звертається до киян із проханням дотримуватися лімітів використання електроенергії свого будинку та здійснити заходи енергозбереження у своїх помешканнях: утеплити вікна, двері, балкони та лоджії”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, наголосили у КМДА, використання одночасно декількох електроприладів та підключення саморобних виробів для обігріву приміщень стає причиною виникнення аварій, пожеж та інших надзвичайних ситуацій.

“Протягом жовтня поточного року в житлових будинках столиці сталося 34 пожежі у результаті замкнення електромережі”, – йдеться в повідомленні.

Водночас у мерії зазначили, що наразі у столиці триває ремонт найбільш проблемних ділянок електромереж та електромереж у житлових будинках. Йдеться про роботи на 560 об’єктах.

За інформацією “Київенерго”, станом на 28 жовтня підключено до центрального опалення 8 тисяч 949 житлових будинків, або 93,37% від загальної кількості будинків, яким має подати тепло енергокомпанія.