Міська влада жорстко слідкуватиме за київськими ЖЕКами

17 Жовтня 2014 12:01

mr.gov.ua

mr.gov.ua

Заступник голови КМДА Петро Пантелеєв проінспектував роботу житлово-комунальних організацій Голосіївського району. Він перевірив порядок на прибудинкових територіях, транспортних зупинках і підземних переходах, стан інженерних мереж та готовність об’єктів до зими тощо. Про це «Київ.Коментарі» повідомила прес-служба КМДА.

Найбільше зауважень з боку заступника голови КМДА викликали невпорядковані підвальні приміщення та електрощитові.

«Саме такі системні недоліки стали причиною звільнення п’яти керівників ЖЕКів, і подальші перевірки можуть стати причиною чергових кадрових рішень», – попередив він.

Пантелеєв повідомив, що міська влада планує запровадити більш високі вимоги у процесі формування рейтингів районів, яке на сьогодні здійснюється зусиллями міського контакт-центру 1551.

«Результати проведених інспекцій змушують нас ініціювати впровадження жорсткіших критеріїв рейтингу роботи районних комунальних служб. Ключовими показниками, на які звертатимуть увагу при оцінці, будуть виконання звернень мешканців столиці та висновки регулярних інспекцій, які проводитимуть без попередніх повідомлень районних адміністрацій. Ці чинники враховуватимуть і в рамках проведення осіннього місячника з благоустрою, який щороку визначає кращі райони щодо дотримання чистоти та порядку, що буде взято за основу для формування регулярного рейтингу», – повідомив він.

Заступник голови КМДА проінспектував підготовку районами котелень, які мають можливість працювати на альтернативних видах палива. За його словами, на місцях необхідно сформувати механізми раціонального використання нетрадиційних енергоресурсів. Адже ефективність роботи комунальних служб визначається також і за рівнем мобілізації зусиль та готовністю до прийняття антикризових рішень.