На “незручній” станції швидкісного трамвая в Києві побудують новий вихід

7 Жовтня 2014 17:00

kiev-ukr.segodnya.ua

kiev-ukr.segodnya.ua

Скарги киян вирішили врахувати
Міська влада закликає столичних пасажирів з розумінням поставитися до тимчасових незручностей на станції швидкісного трамвая “Площа Перемоги”, оскільки там зараз йдуть ремонтні роботи для облаштування зручного наземного виходу. Про це повідомив радник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Кава.
“Незабаром пасажири швидкісного трамвая на станції “Площа Перемоги” отримають можливість швидко і безпечно виходити і заходити на платформу найкоротшим шляхом. Вже залитий фундамент під навіси для турнікетів. Тому пасажири змушені обходити ці ділянки”, – пояснив він.
Олександр Кава також висловив подяку громадським активістам, які приєдналися до розробки зручного наземного виходу зі станції і допомагають зараз в інформуванні пасажирів швидкісного трамвая по незручностей у зв’язку з ремонтом.
Нагадаємо, раніше транспортники з небаченим завзяттям включилися в боротьбу з “зайцями” на швидкісному трамваї: на станції “Площа Перемоги” (біля універмагу “Україна”) для цього вони використовували камені і мазут.
За правилами пасажири повинні користуватися побудованим у 2011 році переходом, природно оплачуючи проїзд і проходячи через турнікети. Але він знаходиться далеко від станції, і люди знайшли лазівку: вже три роки вони просто перебігають дорогу і підіймаються на платформу, минаючи всі турнікети. Там протоптана ціла доріжка.
Наприкінці вересня транспортники засипали її великими каменюками, а труби платформи вимазали мазутом. Але народ продовжив йти по валунах. У той же час, фотографії “нововведення” на стації викликали бурю обурення в соціальних мережах, а активісти зажадали від влади міста побудувати турнікети в місці, зручному для входу на станцію.

Джерело: Сегодня.ua