На станції метро “Театральна” замаскують бюст Леніна 3D-графіті

5 Жовтня 2014 17:00

for-ua.com

for-ua.com

У перших числах листопада на станції “Театральна” з’являться величезні графіті з ефектом 3D. Малюнок повинен замаскувати бюст Леніна, який зараз прихований листами ДСП.
Бюст закрили під час зимових подій, коли в метро звернулася самооборона з вимогою прибрати “вождя світового пролетаріату”. Тоді ж зі стін станції зняли 24 бронзових горельєфа з цитатами Ілліча, пише ВГороде.
– Щоб прибрати 6-тонний бюст, потрібно пройти безліч інстанцій і отримати десятки дозволів. Адже станція – це пам’ятник архітектури, – розповідає начальник прес-служби київського метрополітену Наталія Макогон. – Тому коли до нас звернулися художники і запропонували закрити непривабливий заслін незвичайними графіті, ми, звичайно ж, погодилися.
Роботу для метро художники компанії Wallstreet виконають безкоштовно. Вже і розробили ескіз. У торці станції розташується величезна 3D-картина театрального залу, який скидається на столичну оперу. Тепер призначати зустрічі пасажири будуть не “у Леніна”, а “біля театру”, вважають в метрополітені.
Картина буде жити в метро, поки що підземка не отримає відповідні дозволи на демонтаж Леніна. А потім оголосять конкурс на новий дизайн станції.