На Святошинсько-Броварську лінію метро вийшли 5 модернізованих вагонів

7 Жовтня 2014 11:00

comments.ua

comments.ua

У Києві на Святошинсько-Броварську лінію метро вийшли 5 модернізованих вагонів. Про це розповів президент ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» Володимир Приходько, передає «РБК-Україна».

«Ці вагони були виготовлені по спільному з Японією проекту за рахунок використання безкоштовних для метро квот парникових викидів в атмосферу. Таким чином, старі вагони були модернізовані за так званої глибокої модернізації, що продовжило строк їхньої експлуатації ще на 20 років», – розповів Приходько.

За його словами, застосування модернізованих вагонах синхронного приводу дозволить на третину зменшити споживання електроенергії.

«Основний екологічний ефект, зниження на 35% споживання електроенергії, буде здійснюватися за рахунок застосування синхронного приводу, який поставляє Японія», – зазначив він.

Вартість модернізації одного вагона становить близько 11 млн. гривень.

Всього ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» модернізував для Київського метрополітену 16 складів. До кінця поточного місяця планується здати ще 3.

Нагадаємо, раніше в КМДА обіцяли, що до кінця жовтня метрополітен отримає 5 поїздів. В кінці серпня на Святошинсько-Броварську лінію вже вийшли 14 поїздів.