Найближчі 30 років метро на Троєщину не буде – чиновник КМДА

8 Жовтня 2014 10:00

img.kiev.pravda.com.ua

img.kiev.pravda.com.ua

Столична влада не зможе у найближчі 30 років збудувати гілку метрополітену на житловому масиві Троєщина.

Про це на прес-конференції у вівторок заявив головний фахівець управління інженерно-транспортної інфраструктури Департаменту містобудування та архітектури КМДА Віктор Петрук, повідомляє УНІАН.

Він зазначив, що дорожнеча будівництва метро на Троєщину й складність у залученні інвестицій в Україну робить у нинішніх умовах цей проект практично нездійсненним.

“Ми його будуємо вже 30 років і ми його точно не побудуємо в найближчі 30 років, тому що ситуація в країні змінилася. Якщо ми не знайшли інвестора до 2008 року, до кризи, то сьогодні ми точно не знайдемо інвестора для такого масштабного проекту”, – зазначив Петрук.

Він наголосив, що для будівництва Подільсько-Воскресенської лінії метро необхідно 19 мільярдів гривень.

“На реалізацію (проекту – ред.) чистого часу потрібно близько 12 років, якщо почати фінансувати просто сьогодні”, – сказав Петрук.

Як відомо, на думку чиновника, реальною альтернативою для вирішення транспортних проблем жителів Троєщини, є проект розвитку міської електрички та швидкісного трамваю.

Перший проект можна виконати за 1,5 роки і 2 мільярди гривень, на другий потрібно 4,6 мільярда гривень.

Як відомо, у 2013 році влада Києва заявляла, що на будівництво першої черги лінії метро на Троєщину (5 станцій) Києву необхідно близько 700 мільйонів доларів.

А загалом на проект, що передбачає будівництво ще семи станцій, необхідно близько 2 мільярдів доларів.

Планувалося, що за умови стабільного фінансування перші 5 станцій нової лінії метрополітену можуть бути здані в експлуатацію за 2 роки.

Після зміни влади в Україні нове керівництво столиці почало вивчати питання доцільності будівництва метро на Троєщину.