Пільговиків не пускатимуть в метро за посвідченнями

8 Жовтня 2014 11:15

metro.kiev.ua

metro.kiev.ua

Частина столичних пільговиків більше не зможуть їздити в метро за посвідченнями.

Відтепер зайти безкоштовно в підземку вони зможуть лише за карткою киянина, пише “Сегодня”.

“Тепер прохід в метрополітен київських пільговиків можливий лише по картці киянина. Це п’ять категорій, приблизно 80 тисяч осіб, пільги яким встановлені Київрадою, а не на загальнонаціональному рівні”, — розповіли в метро.

Зокрема, мова йде про інвалідів, яким надали пільгу за міською програмою “Турбота”; пенсіонерів; людей, які не мають права на пенсію (вони не відпрацювали пенсійний стаж, але міська влада оплачує їм проїзд); одного з батьків багатодітної сім’ї та непрацюючих людей, які доглядають за дітьми-інвалідами.

У метро наголошують, що прохід за картками киянина дозволить вести облік усіх столичних пільговиків.

Крім того, до кінця року скасують продаж жетонів на станціях “Дніпро”, “Гідропарк”, “Іподром” і “Червоний хутір”. Наразі метрополітен призупинив роботу кас на станціях “Деміївська” та “Голосіївська”.

Як відомо, за словами голови постійної комісії Київради з питань ЖКГ Олександра Клюса, вартість проїзду у київському метрополітені зросте з 2 до 3,5 гривні з 1 січня 2015 року.

Мер Києва Віталій Кличко 21вересня заявив, що проїзд у метро подорожчає вже найближчим часом.

Водночас КП “Київський метрополітен” готується до переходу на нові тарифи. Зокрема, з 1 листопада введуть нові проїзні квитки.

Також підземка повністю переходить на автоматизовану систему проходу пасажирів, а жетони будуть поступово вилучені з обігу.

Як відомо, про необхідність підняття вартості проїзду мер Києва Віталій Кличко заговорив ще у червні.

Згодом міські чиновники виступили за підвищення вартості проїзду у громадському транспорті столиці до 3 гривень уже з осені 2014 року.

3 вересня Кличко заявив, що очікує підвищення тарифів на проїзд у комунальному транспорті.

Станом на 15 вересня проїзд у метро коштує 2 гривні, у наземному транспорті – трамваї, автобусі, тролейбусі – 1,5 гривні.

Навесні 2014 року подорожчав проїзд у маршрутках, зокрема, і тих, які обслуговує “Київпастранс”. З 10 квітня поїздка у маршрутному таксі обходиться у 3,5-4 гривні.