Подробиці відключення теплиць у ботанічному саду Києва: закриють тільки старі оранжереї

23 Жовтня 2014 11:19
kiev-ukr.segodnya.ua

kiev-ukr.segodnya.ua

У ботсаду ущільнюють колекцію і продають рослини

Вчора киян схвилювала новина про те, що в Національному ботанічному саду ім. Гришка відключили від тепла частина теплиць, тому там нібито почали скорочувати площу оранжерей, ущільнювати колекційні фонди і навіть розпродавати частину рослин. Але на перевірку виявилось, що не все так страшно.

“Так, нам доводиться економити на теплі. Але ми поставили автономні котельні, за допомогою яких і опалюємо свої оранжереї. Минулу зиму ми пережили відмінно – вона була однією з найтепліших, тому ніяких проблем не виникало. А як буде цього року – побачимо. Але від тепла відключено старі теплиці, які вимагають ремонту. Ми звільнимо їх від рослин, всю колекцію трохи ущільнити, але на рослинах це не позначиться! А кияни та гості міста зможуть, як і раніше, подивитися всю нашу колекцію”, – розповіла “Сегодня” завідувачка відділом плодових рослин Світлана Клименко.

Вона додає, що ситуація в ботсаду не критична, а продаж частини рослин називає сезонним явищем. “Ми завжди продавали надлишок рослин, і в цьому немає нічого дивного”, – говорить Клименко.

Всі охочі зможуть придбати декоративні тропічні рослини за ціною від 15 до 85 грн. У списку – пальми, орхідеї і фікуси, а також плодові тропічні рослини – банани, папайя, фейхоа.

Джерело: Сегодня.ua