Потяги міської електрички перефарбують

1 Жовтня 2014 11:15

elektrichka.kiev.ua

elektrichka.kiev.ua

Міська електричка змінює колір і логотип. Перший перефарбований поїзд вийде на колію у першій декаді жовтня.

Про це заявив радник голови КМДА з транспортних питань Олександр Кава, повідомляє сайт мерії.

“З часом будуть перефарбовані всі вагони електропоїздів міського сполучення, втім, додаткового фінансування для цього не потрібно. Нова схема кольорів буде запроваджена поетапно, тобто у міру необхідності ремонту та фарбування електропоїздів”, – сказав радник мера.

Він додав, що над новим забарвленням та над розробкою нового логотипу працював відомий український дизайнер Ігор Скляревський.

“Про яку саме кольорову гаму йдеться, кияни зможуть дізнатися вже найближчими тижнями – коли електропоїзд вийде на лінію”, – сказав Кава.

Він відзначив, що поїзди міської електрички будуть оновлені не лише ззовні, а й усередині. Зокрема, за словами Кави, салони вагонів очистили та облаштували для зручності пасажирів.

Як відомо, априкінці серпня мер Києва Віталій Кличко пообіцяв перетворити міську електричку на метро, скоротивши інтервал руху до 10 хв.

Однак пасажири цього виду транспорту скаржились, що у вересні КП “Київпастранс” відмінило низку поїздів електрички, збільшивши інтервал руху до години.

17 вересня міська електричка раптово припинила роботу, запрацює у звичайному режимі з 10 жовтня, коли закінчаться ремонтні роботи.

Столична влада має намір упродовж 6 місяців облаштувати три нові станції: “Протасів Яр”, “Київська Русанівка” та “Київ-Московський”.

Нині електричка рухається кільцем завдовжки 50,8 км. На маршруті облаштовано 15 зупинок: Дарниця, Лівобережна, Троєщина-1, Троєщина-2, Київ-Петрівка, Зеніт, Вишгородська, Сирець, Рубежівська, Борщагівка, Київ-Волинський, Караваєві дачі, Видубичі і Лівий берег.

Вартість проїзду становить 1,7 гривні.