Сесія Київради: важливі рішення, пікети і бійки

10 Жовтня 2014 12:43
tsn.ua

tsn.ua

До 19:00 депутати прийняли всього 10 питань

Сесія Київради пройшла вчора під шум пікетів, які переросли в штурм будівлі Київоблради. Спочатку активісти знесли зі свого шляху металеві ворота, а через лічені хвилини вже блокували центральний вхід в будівлю. Депутати міськради, співробітники ЦВК, облради і обладміністрації заходили на свої робочі місця через потаємні ходи. З горем навпіл до 11:00 кворум зібрався і сесію почали, але бійки почалися вже в залі. Меру, до речі, піднесли подарунок від активістів – щурів в клітці, як символ неприйнятної стихійної торгівлі на станції метро “Героїв Дніпра”.

“ВИНЕСУТЬ НА ВИЛАХ”. Тільки до 14:30 змогли затвердити порядок денний і розглянути аж три питання: депутатські запити, інформацію про відновлення на Троєщині гарячого водопостачання та звіт замначальника главку столичної міліції. Між голосуваннями встигли і поштовхатися: депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук спробував внести до порядку денного проект рішення про надання пільг на оплату житлокомпослуг киянам-учасникам АТО, але це зробити відмовилися. За словами секретаря Київради Олексія Рєзнікова, документ не пройшов ні одну комісію і завізований лише самим Мосійчуком. Резніков попросив колегу підготувати проект рішення за регламентом, на що отримав шквал обурень з боку іншого депутата від радикалів – Андрія Лозового. “Вас же кияни на вилах звідси винесуть!” – кричав Лозовій, після чого попрямував до трибуни, де і сталася бійка між депутатами. Трохи пізніше підкориговані побажання Мосійчука були враховані: депутати проголосували за виділення одноразової допомоги киянам-учасникам АТО в розмірі 2500 гривень і включили сюди ж звільнення бійців від оплати житлокомпослуг.

АРМРЕСТЛІНГ. У фойє перед сесійною залою поставили спеціальний стіл для армрестлінгу. Позмагатися встигли як ударівці між собою, так і з радикалами. Протягом години “силачі” Київради не відходили від столу і випробовували свої сили, але “іграшка” депутатам швидко набридла. Поки “слуги народу” почергово бігали “поборотися”, їхні колеги в залі встигли проголосувати за відстрочку до 9 листопада введення обов’язкового проїзду київських пільговиків в метро по картці киянина, а голова бюджетної комісії Андрій Странніков заявив, що міськбюджет-2015 хочуть прийняти в грудні.

10 ЗАПИТАНЬ ЗА 7 ТИСЯЧ. До 19:00 депутати прийняли всього 10 питань з 86-ти і продовжили роботу до 21:45. Земельні питання залишили під кінець засідання. Варто відзначити, що 10 проектів рішень обійшлися міськбюджету в 7200 грн, адже кожну годину “оренди” залу облради коштує 800 грн. До 20:00 біля стін облради зібралося пару сотень агресивно налаштованих людей спортивної зовнішності і стільки ж міліції, що охороняє вхід. До моменту здачі номера в друк депутати продовжували працювати. Наступну сесію обіцяють провести 23 жовтня – майже в переддень виборів до ВР.

Джерело: Сегодня.ua