Швидкісний поїзд Київ-Перемишель через Львів запускати не будуть

12 Жовтня 2014 12:30

girnyk.com.ua

girnyk.com.ua

Принаймні поки що.

ДП «Укрзалізниця» наразі не запускатиме потяг сполученням Київ–Львів–Перемишль, як планувалось раніше. Про це інформує прес-служба Укрзалізниці.

Запровадження нового поїзда Інтерсіті + сполученням Київ–Львів–Перемишль обговорювалось між українською та польською стороною ще на початку 2014 року. Згодом питання було розглянуто під час зустрічі представників Львівської залізниці та ПКП «Інтерсіті». Зокрема був запропонований варіант впровадження поїзда сполученням Львів – Перемишль із використанням поїзда Hundai. Однак варіант не було узгоджено через незручний час його прибуття (пізно вночі) на станцію Перемишль, що не дозволяє забезпечити пересадку пасажирів у всіх напрямках на польській стороні.

Крім того, залізничники проаналізували та дійшли висновку, що зараз пасажиропотік на цьому напрямку незначний, у зв’язку з чим питання запровадження нового поїзда зі Львова до Польщі наразі не є нагальним та потребує більш ретельного опрацювання. Таким чином наразі залізничне сполучення між Києвом та Перемишлем не впроваджуватимуть.

Джерело: PRESS-ЦЕНТР