Топ-п’ять продуктів, що бадьорять

12 Жовтня 2014 11:12

atms.com.au

atms.com.au

Деякими напоями та їжею можна замінити каву
Кава – не найкорисніший напій для здоров’я, – так вважає більшість фахівців. Комусь він протипоказаний за станом здоров’я, хтось не хоче стати залежним від цього тонізуючого напою. Чим же замінити його можна замінити? Ми склали список 5 корисних альтернатив цьому напою, що бадьорить, пише “Единственная”.

Гранатовий сік, але тільки свіжовичавлений, визнаний одним з найсильніших природних енергетиків. У ньому міститься багато вітамінів, він підвищує гемоглобін і благотворно впливає на серцево-судинну систему. Але пити гранатовий сік можна лише в розбавленому вигляді.

Імбирний чай. Імбир – це не тільки відмінний тонізуючий засіб, він ще володіє і лікарськими властивостями. Його використовують у народній медицині як болезаспокійливий і протизапальний засіб. Крім того, він стимулює кровообіг і прискорює обмін речовин. Але головна його особливість – це тонізуюча дія. Імбирний чай відмінно бореться з втомою апатією і млявістю. Додай в імбирний чай мед – і він стане ще смачніше і більш корисним!

У соку з паростків пшениці міститься комплекс корисних мінералів і вітамінів. Він позитивно впливає на стан всього організму: підвищує імунітет, захищає від простудних захворювань, регулює кров’яний тиск. Сік з паростків пшениці благотворно позначається на нервовій системі та стані шкіри.

Ще одна відмінна альтернатива кави – це чай з лимонника, який не тільки зарядить бадьорістю на весь день, а й благотворно вплине на загальне самопочуття. Цей напій допоможе і при стресах і депресії. Крім того, його призначають хворим після операцій, щоб швидше повернути собі сили.

Зелений чай. Як не дивно, зелений чай є відмінним кави-замінником. У цьому напої міститься величезна кількість кахетинів – антиоксидантів і “борців” з недугами.

Джерело: Сегодня.ua