Цікава програма для киян на вихідні

10 Жовтня 2014 09:23

opogode.ua

opogode.ua

Помилуватися космічними ландшафтами киян запрошують на виставку “Всесвіт в фокусі”, подивитися вистави народних театрів – на фестиваль “Joy Fest”, а нові добірки короткометражок – до кінотеатрів. Також на любителів смачно поїсти чекає чергове свято вуличної їжі, велосипедисти мають змогу перенестися у минуле на ретропараді, а бажаючі підтримати українських виробників – купити щось корисне чи приємне на ярмарках.

Побувати в космосі

В рамках Всесвітнього тижня космосу в Києві відкрилася перша Всеукраїнська виставка астрономічної фотографії “Всесвіт у фокусі”. В залах планетарію представлена ​​добірка кращих астрофотографій українських любителів астрономії, унікальних 3D панорам планет і раритети з музейних колекцій України з історії астрономії – старовинні книги з астрономії позаминулого століття, астрономічні прилади, карти зоряного неба, перші фотографії космосу, астролябія. “Фокус” виставки – можливість розглядати місячну поверхню в справжній телескоп прямо в залі. Тут можна не тільки помилуватися космічними пейзажами, а й відчути ефект присутності завдяки 3D-зображенням поверхонь Місяця, Марса і знаменитої комети київського астронома “Чурюмова-Герасименко”. В рамках виставки пройдуть тематичні зустрічі з астрономами та астрофізиками України, майстер-класи з астрофотографії. “Всесвіт у фокусі” працює в приміщенні планетарію (вул. Вел Васильківська, 57/3) до 3 листопада з 10.00 до 20.00.

Вистави та майстер-класи для всієї родини

Другий Міжнародний фестиваль народних театрів та аматорського мистецтва Joy Fest пройде під девізом “Знайди мистецтво в собі!”. Відкриє фестиваль в п’ятницю камерний ліричний спектакль за оповіданням Володимира Винниченка “Чудний епізод” у виконанні акторів Відкритого неакадемічного театру “Маскам Рад” (Київ, Україна). На сцені покажуть танцювальний і кулінарний вистави, середньовічну комедію і багато іншого. Протягом усіх днів фестивалю: розпис хною, майстер-класи з виготовлення свічок ручної роботи, уроки з виготовлення іграшок, художні майстер-класи для дітей і дорослих, кінопокази. А також виставка живопису “Театр є мистецтво відображати … (с)” з роботами сучасних художників на театральну тематику. Фестиваль проходить у новій Арт-лабораторії “Довжик” в павільйоні Щорса кіностудії Довженка (пр-т Перемоги, 44) та в музеї «Київська фортеця» (вул. Госпітальна, 24а), щодня з 10.00 до 22.00. Розклад на сайті www. joyfest.info. Вхід вільний.

Три дні з смачною їжею

На Міському Святі Їжі гостей чекають на гастрономічних майстер-класах з приготування хінкалі, кави, солодощів і детячому харчування, великому фермерському ринку, дегустаціях, в крамниці куховарських книг, а також на конкурсах, dj-сетах, кулінарних кінопоказах. Серед спеціальних гостей – кулінари з Ізраїлю та Японії. Організатори запланували кілька десятків дегустацій: вина з троянд і не тільки, справжніх трюфелів, пасти, більш 100 видів сирів, хамону і оливок.
Вуличну їжу цього разу представлять традиційна англійська, індійська, марокканська кухні, тайська локшина, морепродукти, риба, десерти, хот-доги і бургерні. Будуть також рибний і продуктовий маркети з різноманітним асортиментом: пршут, хамон, прошутто, 120 видів європейських сирів і продукція національних виробників. Свято їжі пройде на Арт-заводі “Платформа” (парковка ТЦ Даринок) 10-12 жовтня з 11:00 до 23:00. Вхід: 60 грн. (за три дні), 40 грн. (один день); дітям до 16 років безкоштовно

Свято у ретростилі

12 жовтня в Ботсаду Фоміна ( вул. Петлюри, 1) пройде традиційний Ретрокруїз – цьогоріч не лише велопарад, але повноцінне свято для всіх шанувальників ретро. Учасники одягаються в ретростилі, сідають на велосипеди і разом катаються по місту, закінчуючи круїз в Ботсаду. У самому саду можна буде побачити ретро у всіх його проявах: у програмі жива музика, танцмайданчик рок-н-ролу, чарльстона, фокстроту, традиційне англійське чаювання “5 o’clock tea” та урочисте нагородження в номінаціях “Кращий чоловічий костюм”, “Кращий жіночий костюм “,” Кращий вінтажний велосипед “,” Кращі борода і вуса 2014″. Ну і, звичайно, зустріч велопараду “Ретро-Круїз 2014”. Старт велопараду в 12.00, реєстрація на сайті www.retrocruise.com.ua. Вартість входу на фестиваль: 40 грн., дітям до 12 років – 10 грн.

Любителів короткометражок кличуть на два фестивалі

«100 фільмів за 100 хвилин» – це фестиваль екстремально короткого кіно, (не плутати з роликами, кліпами чи рекламою). Це повноцінні фільми, кожен з яких апелює до глядача та розповідає історії, які, здавалось би, неможливо вкласти в одну хвилину. Тут ігрове, анімаційне, документальне та експериментальне кіно без обмежень за темою, автором та іншими факторами. Покази відбудуться в “Кінопанорамі” ( вул.Ш.Руставелі, 19) 10-12 жовтня о 20.00. Вартість квитка: 40 грн. (попередній продаж). 50 грн. (у день показу).

Програма короткометражок від фестивалю NEW VISION включає п’ять стрічок. Це британська драма про стосунки батьків та дітей, російські анімація про пошуки сенсу життя та містична картина про сююрреалістичну мандрівку, іспанський трилер про свідомі сновидіння та німецька філософська притча про мужність і силу наших бажань. Програма триває 84 хв. та демонструється мовами оригіналів із українськими субтитрами. Переглянути її можна у кінотеатрах “Київ” (о 16.00 і19.30, 30 і 40 грн), Жовтень (15.15 і 20.00, 30-40 грн).

Обирай українське

11-12 жовтня на НСК “Олімпійському” проводять фестиваль “В пошуках Made in Ukraine”, де всі охочі зможуть доторкнутися, поміряти, спробувати і купити товари українського виробництва – не тільки хенд-мейд, а й предмети, необхідні для життя. Планується дитяча, ресторанна і музична зони. Вхід вільний.
А на Оболонській набережній вихідними триватиме благодійний ярмарок “Люблю Україну!”, який збирає кошти на амуніцію для учасників АТО. До участі запрошені українські таланти та майстри хенд- мейду, смакоголиків і цікавинок. Обіцяють майстер-класи і лекції..

Краса і сміх – на МолодьFest

В неділю в столиці відбудеться Всеукраїнський благодійний молодіжний фестиваль, що об’єднає творчу молодь з усіх регіонів, з метою збору коштів для гуманітарної допомоги східним регіонам України. Центральною подією є фінал четвертого Всеукраїнського конкурсу краси, кмітливості та таланту “СтудМіс Україна”, де оберуть найкрасивішу студентку, що представлятиме Україну на всесвітньому конкурсі World Miss University!
Також у програмі МолодьFest: виступи кращих студентських команд КВН Києва, танцювальна битва між ВУЗівськими Hip-Hop командами, вечірка за участю діджеїв. Фестиваль розпочинається 12 жовтня о 16.00 в Палаці спорту. Вхід – безкоштовний. Під час заходу буде відбуватися збір коштів для гуманітарної допомоги східним регіонам.

Свято честі в Древньому Києві

11-12 жовтня в “Парку Київська Русь” відбудеться театралізоване розважальне дійство з нагоди свята Покрови. Здавна наш народ шанує свято Покрови, для добрих молодців воно особливе – це свято честі та звитяги. Гості побачать кінно-трюкові шоу, театралізовані постановки, змагання кінних лучників, колекцію породистих коней. Для відвідувачів підготували різноманітні забави та розваги, майстер-класи із танців, перетягування канату й середньовічний футбол. Вартість квитків: 100 грн., для пенсіонерів 50 грн., для школярів 30 грн., дошкільнятам безкоштовно.

Все про вищу освіту за кордоном

Цими вихідними в Fairmont Grand Hotel (вул. Набережно-Хрещатицька, 1,) представники близько 50 університетів та освітніх концернів із Західної Європи, США і Канади розкажуть про свої заклади на виставці з вищої освіти за кордоном “Освітній weekend. Елітні вузи світу “. Відвідувачі зможуть отримати консультацію про всі аспекти отримання ступенів бакалавра та магістра. А також – загальну інформацію про програми, умови вступу, вартість навчання, підготовки до складання міжнародних іспитів, мовних курсів по всьому світу. Вузи з Польщі, Чехії, Угорщини, а також країн Прибалтики на виставці представлені не будуть. Час роботи: 11-12 жовтня з 12:00 до 17:00, вхід вільний, попередня реєстрація на сайті www.dec-edu.com/eduweekend.

Марія КАТАЄВА
“Хрещатик”

Джерело: Хрещатик