У кінотеатрі “Київ” стартує фестиваль “Вихідні в Опері”

20 Жовтня 2014 12:30

relax.ua

relax.ua

Зірки Паризької Опери, Відня, Сан-Франциско та інших світових театральних майданчиків відтепер щомісяця в Культурному центрі “Кінотеатр “Київ” у проекті OPERA HD. Завдяки мистецькому проекту OPERA HD кияни отримають можливість дивитися світові оперні прем’єри в умовах максимально наближених до реальності театру – на великому екрані з бездоганим зображенням та звуком! Проект OPERA HD підкорив глядачів всіх континентів і триває у понад 2800 кінотеатральних майданчиків світу
8 листопада
12-00
Віденська Опера представляє балет “Лускунчик” П. Чайковський у постановці Рудольфа Нурєєва у супроводі Оркестру Віденської опери Віденський Staatsballett представляє найкращих хореографів та танцівників світу, але найвидатніший танцівник та хореограф XX сторіччя Рудоль Нурєєв, ніколи не співпрацював із Віденською оперою.
Лише у 1985 році Нурєєв представив у Відні остаточную версію “Лускунчика” із Паризької опери Версія Нурєєва є особливою тим, що він вперше додав до балету Чайковського, тей глибокий психологічний зміст казки Хоффмана. Театральний критик Клайв Барнс зауважив: “до цього ми ніколи не бачили потужного драматизму “Лускунчика”. Небагатьом вдається так влучно показати свій власний стиль”
Запис 2012 року, 2 дії, тривалість 1 година 50 хвилин
20-00
Паризька опера представляє “Кармен” Ж. Бізе
Ніцще, прослухавши Кармен в 20 раз, сказав: «Справжня музика має середземноморський смак!». Філософ був вдячний Бізе, що через 10 років після «Тристана» він склав свою антитезу – навіть його протиотруту.
«Далекий від п’янкої аури вагнерівського ідеалу, Бізе привіз в Опера-Комік смертельну пристрасть безжального іспанського сонця. Музика «Кармен» є радісною, але це не французька або німецька веселість. Це – радість Африки. Сліпа доля тисне на Кармен, її радість не триватиме довго, все обірветься. І тоді, нарешті, Любов; Любов в її першозданному вигляді! Любов як Fatum, цинізм, невинність, жорсткість!»
Запис 2013 року, 4 дії, тривалість 2 години 45 хвилин французькою мовою (без перекладу), глядачам буде запропоновано синопсіс уривки: Меццо-сопрано Анна Катеріна Антоначчі виконує “L’amour est un oiseau rebelle”
9 листопада
20-00
Оперний фестиваль у Брегенці (Австрія) та Віденський симфонічний оркестр представляют оперу “Чарівна флейта” В.А.Моцарта Заснований в 1946 році, оперний фестиваль у Брегенці (Австрія) проводиться кожного літа. Основна Плаваюча (Seebuhne), сцена встановлена посеред Боденського озера і налічує 7000 місць.
Завдяки цьому озера стає частиною унікальних та інноваційних оперних вистав. З 2003 року художній керівник фествалю – британський оперний режисер Девід Паунтні (David Pountney) Видовищне втілення “Чарівної флейти” британського режисера Девіда Паунтні, критики охрестили як “візуально запаморочлива казка”, “видовище на самому високому рівні”, “нові відповіді на вічні питання “Чарівної флейти”.
Крім того, вокальний ансамбль складається із найкращих виконавців сучасності: Ана Дурловські (співачка року за версією журналу Opernwelt) “підкуповує бездоганним виконанням партії Цариці ночі” ( Der Standard ), в той час як Норман Рейнхардт співає ” видатну партію Таміно” (Deutschlandradio ) і Айке Вільм Шульте – розкішне виконання партії Другого Лицаря . І керує всією смакотою диригент Патрік Саммерс із бездоганним Віденським симфонічним оркестром.
Запис 2013 року, 2 дії, тривалість 2 години 30 хвилин Німецькою мовою (без перекладу), глядачам буде запропоновано синопсіс