У кінотеатрі “Жовтень” було три осередки займання.Кличко пообіцяв захистити кінотеатр

30 Жовтня 2014 13:22
img.pravda.com

img.pravda.com

Під час загоряння у кінотеатрі “Жовтень” у Києві в будівлі було 3 місця вогневого спалаху. Про це УНН повідомила прес-секретар ДСНС у м. Києві Світлана Володага.

“Було три місця вогневого спалаху. Вони були на даху будівлі. Це те, що ми змогли побачити, а як воно почалось поки що не можу сказати адже ми приїхали на місце події вже тоді як пожежа сталась. В кінотеатрі було три Людей там не вже не було. Все, що стосується причин пожежі, то цим займається оперативна група МВС. Попередні причини пожежі наразі не можна назвати”, – повідомили у прес-службі ДСНС.

Зазначимо, що правоохоронці також поки що не називають, що стало причиною пожежі в кінотеатрі.

“Наразі в МВС поки що не отримали світового висновку від пожежників. Спираючись на ці висновки ми зможемо назвати причину пожежі”, – повідомила прес-секретар МВС Юлія Мусташ.

Як повідомили правоохоронці , інформація щодо можливості навмисного підпалу будівлі поки що не має підтвердження. Попередні причини пожежі в МВС також не називають.

Кінотеатр «Жовтень», який горів у середу ввечері, столична влада не дасть відібрати у столичних інтелектуалів-прихильників кіно. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко на місці пожежі, повідомляє прес-служба КМДА.

«Загоряння, за попередньою інформацією, сталося о 21:45 в середу, під час сеансу на задніх рядах кінозалу. Пожежні і МНС спрацювали оперативно, людей евакуювали, постраждалих немає. Вогонь локалізували», – розповів Віталій Кличко, який прибув вночі на місце пожежі підкреслив мер столиці.

Він зазначив, що правоохоронці не відкидають версію про підпал приміщення, навколо якого протягом останніх років тривали суперечки і судова тяганина.

«Хочу сказати одне: ми не дозволимо відібрати «Жовтень», який став символом інтелектуального кіно для столичних глядачів», – заявив Київський міський голова.

Віталій Кличко зазначив, що у четвер проведе оперативну нараду з керівниками профільних відомств  столиці щодо ситуації навколо кінотеатру та можливостей якнайшвидшої його відбудови і відкриття для столичних прихильників кіно.

Слідчі з‘ясовують чому горів кінотеатр “Жовтень”.

29 жовтня о 21:44 до оперативно-координаційного центру Головного управління Держслужби України з надзвичайних ситуацій у м. Києві надійшло повідомлення з приводу пожежі, котра трапилася у приміщенні кінотеатру по вул. Констянтинівській, 26. На місце виклику було направлено рятувальників з найближчої, 14-ої Державної пожежно-рятувальної частини. Оцінивши масштаби займання, бійці передали до чергової частини інформацію про підвищений ранг пожежі,тому на допомогу їм біло направлено підкріплення з пожежних депо Оболонського, Голосіївського, Шевченківського та Солом‘нського районів.

Загалом, за уточненою інформацією, до ліквідації залучено 12 автомобілів основної та 6 спеціальної техніки з 8-и підрозділів Київського гарнізону, а також близько 80 чоловік особового складу.

Локалізувати вогонь на площі 300 кв. м рятувальникам вдалося о 1:40, а ліквідувати повністю – о 2:26. Пожежа, за основною інформацією пошкодила покрівлю та перекриття даху будівлі, постраждали також технічні приміщення кінотеатру.

За попередніми даними, постраждалих під час пожежі немає.

На місці працювало 22 одиниці основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки та 92 чоловіки особового складу.

Наразі розглядається кілька версій займання, однак остаточна причина та обставини події будуть зсовуватися після ліквідації пожежі та проведення слідчо-оперативних дій, повідомили в ГУ ДСНС україни у м.Києві.

Відео:

http://www.kreschatic.kiev.ua/ua/4559/news/1414653846.html

Джерело: Хрещатик