У Києві хочуть вибрати нових перевізників для приміських маршрутів

17 Жовтня 2014 08:25

kiev-ukr.segodnya.ua

kiev-ukr.segodnya.ua

Приміські маршрути скоро не будуть дублювати міські
Мер Києва і голова КМДА Віталій Кличко звернувся з листом до Київської облдержадміністрації з пропозицією провести конкурс на організацію перевезень приміськими маршрутами, термін дії яких закінчився, повідомили в прес-службі КМДА.
Крім того, йдеться про необхідність залучення представника КМДА до складу обласної конкурсної комісії з визначення перевізників. Це допоможе контролювати узгодження маршрутів, які проходять по автодорогах столиці.
Згідно з чинним законодавством, приміські перевізники мають обов’язково узгоджувати рух транспорту по столиці. Адже часто маршрутки обласного значення дублюють столичні маршрути. Це призводить до перенасичення київських автошляхів транспортом, виникненню заторів і ДТП.
“Всі приміські, міжміські та міжобласні перевезення, які проходять на території Києва, не контролюються централізовано жодним органом влади. Саме тому дуже складно отримати об’єктивну інформацію про перевізників, які заїжджають на територію міста”, – повідомив начальник Комунальної служби перевезень Сергій Савтір.
Він зазначив, що столична влада звернулася із запитом до облдержадміністрації за інформацією про перевізників, які дублюють столичні маршрути. За результатами отриманої інформації буде розроблено план заходів для впорядкування перевезень приміських та міжміських автобусних маршрутів на території Києва.