У Києві митимуть сміттєві баки

11 Жовтня 2014 20:00

kiev-ukr.segodnya.ua

kiev-ukr.segodnya.ua

Мийка одного контейнера займає до двох хвилин і коштує близько 60 грн
КП “Київкомунсервіс” вводить послуги мобільної мийки та дезінфекції контейнерів для збору твердих побутових відходів. Про це повідомив директор підприємства Євген Русин.
“Мийка контейнерів призначена для забезпечення санітарно-гігієнічних норм. Якщо резервуари не мити, вони через деякий час “обростають” органічним шаром, що призводить до неприємного запаху, а також погіршення стану самого контейнера, він починає іржавіти і через утворені в дні діри нечистоти потрапляють прямо на асфальт. Тільки регулярне миття сміттєвих контейнерів дозволить утримувати їх в належному стані”, – зазначив він.
Русин додав, що цей процес не займе багато часу: “Миття одного контейнера займає всього до двох хвилин, а вартість такої послуги становитиме 59,40 грн (з ПДВ). До того ж, сам контейнер власникові не треба нікуди везти – спеціалізована машина виїжджає за вказаною адресою у зручний час”.
Директор КП “Київкомунсервіс” також звернув увагу, що власники контейнерів зобов’язані проводити їх мийку влітку не рідше одного разу на 10 днів, а в інші періоди року – не рідше одного разу на місяць. Такі норми визначені наказом Міністерства охорони здоров’я України №145 від 17.03.2011 р. “Про затвердження Державних санітарних норм та правил утримання територій населених місць” і п. 2.15 Державних санітарних норм.