У Києві покажуть виставку унікальних дитячих малюнків

4 Жовтня 2014 14:00

kiev-ukr.segodnya.ua

kiev-ukr.segodnya.ua

Юні художники створили замальовки музейних експонатів
12 жовтня 2014 в Національному музеї мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків стартує унікальна виставка дитячих картин “Я люблю музей, я малюю музей”. Близько 50 творів продемонструють враження юних художників від експонатів музейної колекції та самого Будинку Ханенків., повідомили в КМДА.
Імпульсом до створення багатьох робіт стала перша українська “музейна” “Азбука” для дітей, видана минулого року видавництвом імені Соломії Павличко “Основи” і Музеєм Ханенків. Вона проілюстрована творами європейського та азіатського мистецтва з музейного зібрання і викликала живий відгук у дітей і батьків і додатково надихнула їх на відвідування музею.
В результаті юні художники – учні творчих об’єднань Центру позашкільної роботи Святошинського району Києва – створили колекцію вражень-картин на основі замальовок безпосередньо з музейних оригіналів.
Перший показ дитячих картин, присвячених Музею Ханенків, відбувся рік тому під час презентації “Абетки” в Центральній дитячій бібліотеці імені Т.Г. Шевченко в Києві. Безпосередність, емоційність і креативність дитячого сприйняття проявили нове, живе і цікаве бачення знаменитих творів, розкрили ще один вимір Музею Ханенків – очима нинішнього покоління київських дітей. Тоді й народився проект виставки в залах музею.
На виставці будуть представлені близько 50 картин у різних художніх техніках. Вік авторів – від 5 до 15 років.

Джерело: Сегодня.ua