У Києві відкрилася виставка квітів «Щедрий врожай»

7 Жовтня 2014 10:30

mykyiv.com.ua

mykyiv.com.ua

Майстри комунального об’єднання «Київзеленбуд» висадили понад 40 тисяч хризантем, загалом дизайнери представили десять композицій – від кожного району Києва. Захід відбувається вже четвертий рік, тож має постійних відвідувачів. Люди вишиковувалися у черги, аби сфотографуватися у сукні з хризантем чи поруч із теличкою з квітів. Працівник «Київзеленбуду» Вікторія Сіра зізналася: «Виставку змонтували всього за два тижні – це дуже швидко, тому залучили багато людей.

Хотілося донести, що Україна – гарна, плодюча країна, тому обрали тему «Щедрий врожай». Хризантеми дуже різняться за кольорами, і ще морозостійкі – ідеальний варіант осінніх квітів».
Серед композицій виставки – «Пасіка», «Тварини» – справжня ферма з квітів, «Консервація», «Виноробство». Гостей захопило розмаїття кольорів – безліч відтінків червоного, оранжевого, фіолетового, рожевого, жовтого. «Існує десь дві тисячі кольорів хризантем! – Каже Валентина з Київської області, яка сім років вирощує ці квіти. – Ще, люблю хризантеми за невибагливість. Та й восени мало квітів, хіба що ці – тож, люди їм дуже радіють».
Художник Василь Придатко-Долін ділиться враженнями від виставки: «У контрасті з тим, що коїться навколо, це – справжній вибух почуттів. Все правильно. Нехай, принаймні, діти погуляють. Раніше на подібних заходах було більше людей, проте, зараз бачу багато оригінальних рішень у композиціях. Цікаво подано картинки нашого буття, такий собі «кантрі». Шкода тільки, що не всі люди похилого віку зможуть цю красу побачити, адже їм важко ходити».
На святі хризантем згадали про бої на Донбасі. У день відкриття виставки на Співочому полі виступили дитячі колективи з Дніпровського району Києва. Школярі самі захотіли влаштувати концерт, аби зібрати листи, малюнки та гроші для поранених на Донбасі військових та для родин переселенців. Директор дитячо-юнацької хореографічної студії імені Миколи Коломійця «Щасливе дитинство» Ольга Побежимова розповіла: «Ми зробили велике свято, тут задіяні 450 учасників. Такі заходи потрібні, аби діти знали, що таке благодійність. До того ж, молодь зацікавлена, щоб в Україні були мир та злагода». Киянки Віра та Люба задоволені: «Добре, що дітей виховують патріотично, проводять такі концерти. І виставка хризантем гарна. Стільки мистецтва та любові вкладено у ці квіти!».
Виставка хризантем «Щедрий врожай» триватиме на території Печерського ландшафтного парку до 26 жовтня.

Джерело: Мій Київ