У Києві відкрили пам’ятник борцям за честь та гідність у знак подвигу українців різних поколінь

10 Жовтня 2014 11:45

volianarodu.org.ua

volianarodu.org.ua

9 жовтня 2014 року у Києві на вулиці Мате Залки за участі громадськості Оболонського району відкрито пам’ятник на знак подвигу українців різних поколінь, котрі боролися за честь та гідність і полягли під час Другої світової війни, війни в Афганістані та в наш час на Сході України в зоні АТО.
В акції взяло участь багато людей: керівництво району, представники ділових кіл, політичних сил, громадських організацій, духовенство, ветерани ВВВ, воїни-афганці, солдати ЗСУ, учасники АТО, бійці добровольчих загонів, жителі району та міста.

Один із ініціаторів відкриття пам’ятника, відомий громадський діяч, політик Володимир Старовойт сказав: “Маємо трагічно-героїчну долю. Цей пам’ятник – данина воїнам різних поколінь. Так сталося, що всі покоління наших співвітчизників мали свої війни. У цьому трагізм. І в цих війнах вони продемонстрували кращі людські якості: самопожертву і героїзм у сполученні з честю та гідністю. В цьому – героїзм. Саме це генетично їх поєднує. Моє покоління брало приклад з воїнів Великої Вітчизняної, покоління сімдесятих – з «воїнів афганців», сьогоднішні покоління – з бійців АТО. Цей пам’ятник буде виконувати велику виховну роль, нагадуючи прийдешнім поколінням про цей священний зв’язок».

На акції виступили представники влади, громадські активісти. Було проведено молебень та покладання квітів до монументу.